Odluka je navodno već donesena i sutra će biti objavljena

Ivan Paladina bit će novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Objavljeno: 06.03.2022. Metropolitan

Bivši predsjednik Instituta IGH i glavni savjetnik Hrvatske poštanske banke Ivan Paladina trebao bi postati novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, doznaje Jutarnji list

Iako nije član HDZ-a, Paladina je blizak vladajućoj stranci, a premijer Andrej Plenković se za njega odlučio zbog stručnog menadžerskog iskustva u vođenju projekata.

– Sve što je HPB radio dok je on bio savjetnik, bilo je odlično, pa tako i ova zadnja odluka da se kupi Sberbank Hrvatska – rekao je za Jutarnji izvor iz HDZ-a te potvrdio da je odluka donesena i da će biti objavljena od strane premijera na sutrašnjoj sjednici predsjedništva HDZ-a.

Paladina je od 2015. godine bio suvlasnik i direktor nekadašnje tvrtke “Avenue ulaganja” koja je kasnije postala “Kupari Luxury Hotels”. Još 2015. godine tvrtka je dobila koncesiju za turistički projekt Kupari, a Paladina je potom 2018. godine otišao iz IGH i posvetio se razvoju spomenutog projekta koji do danas nije realiziran. 

U rujnu 2021. godine je 50 posto tvrtke kupila je “HPL Grupa” iz Singapura, 40 posto ima tvrtka  “Avenue Investments and Asset Management” iz Hong Konga, a preostalih 10 posto ima Paladina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba