SUPRUGA MUŠKARCA KOJEM JE POZLILO U NOĆI MORALA SE SNAĆI ZA PRIJEVOZ

Hitna došla COVID pozitivnom pacijentu, utvrdili da ga treba prebaciti u KB Dubravu – i otišli

Objavljeno: 24.11.2021. Metropolitan

U Vrbovcu se prošle noći u jednoj obiteljskoj kući odvijao nevjerojatan scenarij. Naime, za jednog člana obitelji pozitivnog na koronavirus zatražena je hitna medicinska pomoć, a po dolasku na intervenciju, liječnice su utvrdile da pacijenta treba prebaciti u KB Dubrava i potom otišle.

Radi se o užem članu obitelji Amele Frigo, izvještava Dnevnik.hr.

– Jutros oko 4.30 se srušio u kupaonici, izgubio je svijest. Njegova supruga je zvala hitnu u Vrbovcu. Došli su, pregledali ga, bile su dvije liječnice, rekle su da ga treba otpremiti u KB Dubrava, okrenule se i otišle – rekla je Frigo.

Ugroženi pacijent

– Supruga oboljelog je ostala frapirana njihovim riječima, ona je u izolaciji, a nitko drugi kod njih u obitelji ne vozi. Zvala je mene jer nije imala koga. Stavila sam masku i sjela u automobil da ga odvezem u Zagreb. On je u tom trenutku bio ugroženi pacijent. Rečeno im je na telefon da je COVID pozitivan prije nego su dolazili noćas, došli su zaštićeni, rekli da prevezemo oboljelog u Dubravu i otišli bez dodatnog objašnjenja – dodala je i rekla da je oboljeli pacijent na obradi, a ona je poslana kući. Brine je i to što je ugrozila svoje zdravlje i zdravlje svojih ukućana, iako je cijepljena i nosila je masku.  

Frigo je rekla i da se pismeno žalila Zavodu za hitnu medicinu.

Dnevnik.hr. poslao je upite Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu i Ministarstvu zdravstva. U odgovoru Zavoda stajalo je da je za ovaj slučaj nadležan zagrebački Zavod za hitnu medicinu.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik odgovorio je kako je od voditeljice ispostave Vrbovec zatražio izjave osoblja koje je izašlo na intervenciju i bolesnički list događaja. Također, rekao je i kako će zaključke o događaju donijeti kada se prikupi sva potrebna dokumentacija. Kasnije je u mailu stigao i odgovor u kojem stoji kako je pacijent potpisao izjavu da će svojim prijevozom ići u bolnicu, uz opasku ravnatelja kako i medicinski djelatnici imaju svoja prava te da ne postoje samo kako bi se po njima pljuvalo.

Čista prevara

Međutim, priča ovdje ne završava. Dnevnik.hr kontaktirao je suprugu pacijenta koja je prepričala događaj.

– Doktorica s hitne je nacrtala crtu s olovkom na papiru i rekla neka se potpiše samo da ga se pregledalo. ‘Ajde, ajde, potpišite se’. Ni u jednom trenutku nam nije rečeno da je to potpis za prijevoz, bila sam u šoku i fokusirana na to da on ne padne opet u nesvijest. To da potpisom potvrđuje vlastiti prijevoz nije bilo napisano dok je on papir potpisivao, mogu se zakleti svime što imam, to je čista prevara. Oni su se onda okrenuli i otišli, bila sam u šoku što moram nabaviti prijevoz, nitko me nije pitao imam li auto i kako ćemo ga prevesti u bolnicu – rekla je. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba