Otišao i na najmanje dvije utakmice

Glavni ravnatelj HRT-a i nekoliko njegovih direktora boravili u Kataru o trošku HRT-a

Objavljeno: 20.12.2022. Metropolitan

Kako doznaje Index.hr., Robert Šveb, glavni ravnatelj HRT-a, za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva je u čak dva navrata boravio u Kataru te pogledao najmanje dvije utakmice hrvatske reprezentacije, a sve to o trošku HRT-a.

Dnevnice i troškove putovanja snosio je HRT, a na putovanjima su mi društvo pravili neki od direktora HRT-a. Također, kako je rečeno za Index.hr., za vrijeme svog boravka Kataru, Šveb je održao ‘niz susreta’, ali nije poznato s kim te je li bilo kakve koristi od tog ‘niza susreta’. 

Od ‘nenovinarske ekipe’, u Kataru su boravili ravnatelj Poslovne jedinice Tehnologija Zvonimir Jukica, ravnateljica Poslovne jedinice Produkcija Marija Kosor, ravnateljica Poslovne jedinice Poslovanje Gordana Grandov te Ivan Kovačić, inače zadužen za iznajmljivanje tehničkih kapaciteta Prisavlja.

– Glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb je boravio u Kataru u dva navrata tijekom SP-a. Prvi put u sklopu povratka sa službenog puta iz Tokija na ruti leta Zagreb-Doha-Tokio i nazad za Zagreb, sa stajanjem u Dohi od 3 dana (21.-24.11.) i odlasku na prvu utakmicu grupne faze Hrvatska-Maroko, s dodatnim troškom dnevnica za Katar od ukupno 300 američkih dolara – priopćili su iz HRT-a za Index.hr. te dodali da je ravnatelj drugi puta otputovao za Katar na utakmicu Hrvatska-Brazil, što je stajalo 7400 kuna za aviokartu i 400 američkih dolara za dnevnicu. 

Dodali su i da je održano niz susreta i studijskih posjeta televizijama Al Jazeera i Al Araby, zajedno s članovima HRT ekipe.

Što se tiče ravnateljice produkcije Kosor i ravnateljice poslovanja Grandov, troškovi njihovog boravka u Kataru su iznosili 7072 kuna za karte te dnevnice od po 100 dolara, a tamo su boravile četiri dana. Jukica i Kovačić su u Kataru bili od 13. do 24. studenoga, troškovi njihovih karti su iznosili 7688 kuna, a za 12 dana koliko su tamo boravili dobili su po 100 dolara po danu. 

– HRT ekipu, koja vrijedno i izrazito kvalitetno odrađuje težak i iscrpljujući posao pokrivanja SP-a u Dohi, činilo je 23 člana ekipe koji su bili smješteni u apartmanskoj zgradi u kojoj je HRT zakupio potreban smještaj u dvokrevetnim ili trokrevetnim apartmanima. Svi, gore navedeni, zaposlenici HRT-a koji su dolazili u Katar, koristili su isti smještaj bez dodatnih troškova za HRT – dodali su s HRT-a. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba