Dobro je znati

Evo koji je najmanji iznos koji će se moći podizati na bankomatima nakon uvođenja eura

Objavljeno: 11.08.2022. Metropolitan

Već je dobro poznato da će Hrvatska od 1. siječnja 2023. godine uvesti euro. Prva dva tjedna, pri plaćanjima će se paralelno koristiti obje valute, i euro i kuna, a nakon dva tjedna, moći ćemo plaćati isključivo eurima. 

Također, od 1. siječnja iduće godine, bankomati diljem Hrvatske će građanima početi isplaćivati eure, a evo koji je najmanji iznos koji će se moći podići na bankomatima.

Dosad je najmanji iznos kojeg su građani na bankomatima mogli podići bio 100 kuna, a prema informacijama iz banaka koje je dobio portal Index.hr., sve veće banke poput Erste Bank, Addiko, RBA, PBZ, ZABA, HPB, Nova Hrvatska Banka te OTP, potvrdile su im kako će najmanji iznos koji će se moći podići na njihovim bankomatima biti 10 eura.  

Također, iz PBZ-a su dodali da će od 1. siječnja isplata eura započeti s manjim apoenima od 10 i 20 eura, a kasnije će se postupno i prema potrebi uvoditi veći apoeni. Iz nekih su banaka potvrdili da kako će najveći iznos apoena koji će se moći podići biti 50 eura. 

Dodajmo i to da će se od 1. siječnja na bankomatima moći podizati samo euri. 

Najnovije po kategorijama

“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

ŠTO NAM SE TO KRIJE ‘POD KUĆNIM PRAGOM’? DONOSIMO INTERVJU S BRITANSKIM ARHEOLOGOM SVJETSKOGA GLASA, MARKOM B. ROBERTSOM, KOJI SUDJELUJE U MEĐUNARODNOM ARHEOLOŠKOM PROJEKTU NA PODRUČJU RADOBOJA

“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

Objavljeno: 03.09.2022. Metropolitan

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter