DRŽAVNA KOMISIJA ZA KONTROLU POSTUPAKA JAVNE NABAVE GA PONIŠTILA

Državni ured za središnju javnu nabavu namještao 54,2 milijuna kuna vrijedan natječaj Narodnim novinama

Objavljeno: 25.06.2022. Metropolitan

Državni ured za središnju javnu nabavu, koji je 3. siječnja raspisao 54,2 milijuna kuna vrijedan natječaj za dvogodišnju nabavu uredskog materijala za sva ministarstva, Vladine urede i agencije te za Ured predsjednika Republike, a koji je bio podijeljen na četiri grupe, pokušao ga je namjestiti za javnu tvrtku Narodne novine, no u tome ga je spriječila Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) poništivši nezakonitu izmjenu dokumentacije, piše Jutarnji list.

Na zahtjev Narodnih novina, 28. travnja, promijenili su dokumentaciju u troškovniku za grupu tri, ukupne vrijednosti deset milijuna kuna, u kojoj se traže tiskanice, kuverte i ostali papirnati uredski materijal, i to za 10 artikala. Dokumentacija je promijenjena tako da pojedini proizvodi dimenzijama odgovaraju isključivo Narodnim novinama – nijedna od drugih tvrtki na tržištu ne može ponuditi takav uredski materijal.

U odgovoru na žalbu, iz Središnjeg ureda pokušali su opravdati svoje postupke tvrdeći da nisu nikome pogodovali i da na tržištu postoji više proizvođača koji mogu zadovoljiti uvjete natječaja – no, nisu uspjeli, DKOM, nije prihvatio njihova objašnjenja jer su se uvjerili da druge tvrtke ne mogu ponuditi proizvode koji su se tražili.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba