Na podugačkom popisu vile, zemljišta, umjetnine…

Država prodaje Sanaderovu zaplijenjenu imovinu

Objavljeno: 11.01.2023. Metropolitan

Pokrenut je postupak prodaje zaplijenjene imovine Ive Sanadera na temelju pravomoćne presude u slučaju Planinska i FIMI media. Oduzetim nekretninama i pokretninama upravlja resorno ministarstvo u skladu sa Zakonom o upravljanju državnom imovinom, a postupak prodaje je pokrenulo Županijsko državno odvjetništvo, piše Poslovni.hr.

Među nekretninama koja će se prodavati bit će i kuća u Krapju pokraj Lonjskog polja koju je njegov pokojni punac kupio 2008. godine. Za spomenutu nekretninu je država pokrenula postupak brisanja tzv. plombe kojom se u sudskom postupku branila prodaja odnosno otuđenje ove nekretnine, a isti je postupak pokrenut za još četiri nekretnine koje glase na Sanaderove članove obitelji. 

Među njima su nekretnina na Goljaku, zemljište na Braču, stan u Splitu te Sanaderova vila u Kozarčevoj ulici u Zagrebu.

Oduzeta imovina će nakon procjene ovlaštenog sudskog vještaka biti ponuđena putem javnog natječaja, javnim prikupljanjem ponuda. Također, u obzir će se uzimati i potrebe državnih tijela, ustanova socijalne skrbi te ostalih korisnika državnog proračuna.

Uz nekretnine, pokrenuta je i ovrha i nad umjetninama kojih je samo u aferi ‘FIMI media’ oduzeto 12, a jedna od njih, slika Vlahe Bukovca, procijenjena je na 300.000 eura. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba