STRANKA RADA I SOLIDARNOSTI REAGIRALA JE NA NAJAVE GRADONAČELNIKA ZAGREBA TOMISLAVA TOMAŠEVIĆA O NOVIM KRITERIJIMA ZA DODJELU STIPENDIJA:

DA BI DAO VIŠE STIPENDIJA, ‘KREŠE’ POSTOJEĆE: “Pikulanje sa standardom koji je Grad Zagreb godinama gradio u sustavu stipendiranja, sunovrat je za naš grad”

Objavljeno: 19.10.2021. Metropolitan

Stranka rada i solidarnosti oglasila se priopćenjem na najave gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića o novim kriterijima za dodjelu stipendija.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Stipendije Grada Zagreba koje se dodjeljuju učenicima, studentima i doktorandima, a poglavito stipendije koje se dodjeljuju osobama s invaliditetom, ono je čime se Grad Zagreb ističe među drugim gradovima, kako u Hrvatskoj, tako i u Europi. Zagreb je poznat po ulaganju u obrazovanje i izvrsnost, a posebice po omogućavanju školovanja onima koji bez stipendija ne bi mogli ravnopravno ući u svijet znanja. Barem je tako bilo do sada! A što gradonačelnik Tomislav Tomašević radi! On prepolovljuje stipendije i još građanima objašnjava kako je to dobro jer će za iste novce podijeliti više stipendija? U nakani da Grad Zagreb dijeli više stipendija svesrdno ga podržavamo, ali ne tako da kreše stipendije već da iz proračuna Grada Zagreba nešto više uloži za ravnopravno školovanje i znanje. To je put kako povećati broj stipendista, a ne umanjivanje stipendija. Pikulanje sa standardom koji je Grad Zagreb godinama gradio u sustavu stipendiranja učenika, studenata i doktoranada sunovrat je za Zagreb. Pozivamo gradonačelnika da odustane od nakane rezanja stipendija – stoji u priopćenju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba