Kad je bal, nek je maskenbal

Bivša ministrica Gabrijela Žalac za 40. rođendan ekipu častila novcem EU – potrošila 24.000 kuna

Objavljeno: 25.11.2022. Metropolitan

Bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije više poznata po skandalima nego po radu, Gabrijela Žalac, proslavu svog 40. rođendana platila je novcem EU, piše Index.hr.

Radi se o proslavi rođendana koja se zbila u veljači 2019. godine. Račun u restoranu ‘Šarm’ u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici iznosio je 23.750 kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU taj je račun odobrilo za plaćanje 4. ožujka iste godine, na teret Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. 

Sporni se račun nalazi u spisu predmeta Ureda europskog javnog tužitelja, temeljem čijeg naloga je lani Žalac uhićena pod sumnjom za muljanje u postupku javne nabave informatičkog sustava. 

Kako prenosi Index.hr., na tom je rođendanu Žalac ugostila Mladen Šimunac, vlasnik tvrtke Micro projekt, kojeg Ured europskog istražitelja sumnjiči zbog sklopljenog ugovora s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU vezano uz ugradnju softvera SPUR, kao i Tomislav Petric, u to vrijeme ravnatelj SAFU-a, uhićen 10. studenoga prošle godine. Među gostima su bili i Ivana Jakir Bajo, tadašnja glavna državna rizničarka, a danas viceguvernerka Hrvatske narodne banke, te tadašnji ministar poljoprivrede i potpredsjednik vlade Tomislav Tolušić. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba