USKOK pokrenuo istragu jer je županijski proračun oštećen za 3900 kuna

BEZ POL’ PARDONA: Zamjenik sisačko – moslavačkog župana dao ‘nabrijati’ prijateljev Audi A4 na račun Županije

Objavljeno: 21.03.2021. Metropolitan

Romana Rosavca, HDZ-ova zamjenika sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića i kandidata stranke za gradonačelnika Popovače, USKOK je optužio za sitnu, ali nevjerojatnu zlouporabu položaja i potrošnju javnog novca, piše 24 sata. Naime, tereti ga se da je omogućio pojačavanje motora privatnog automobila svog prijatelja i kolege Ivice Šoštarića, na račun Županije. Šoštarić je nekad vodio mladež HDZ-a Gline i zaposlenik je Županije.

U optužnici stoji da je Rosavec prijavio popravak službenog automobila Škode Octavije nakon prometne nesreće.

Roman Rosavec

Trebalo je popraviti i volan i to je službeno plaćeno iz proračuna županije. No, u stvarnosti tog popravka nije bilo, nego je mehaničar pojačao motor Audija A4 koji privatno koristi Šoštarić. 

Sve se to dogodilo prije više od dvije godine. Ali je prvo policija istraživala, pa je proslijedila USKOK-u koji je onda podignuo optužnicu protiv Rosavca, Šoštarića i mehaničara. 

– Ovaj Ured je proveo istragu protiv trojice hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti – odgovorili su iz USKOK-a, potvrdili su dizanje optužnice i dali podatak da ih se tereti da su oštetili županijski proračun za 3900 kuna – odgovorili su iz USKOK-a za 24 sata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba