Potvrđena nova dva slučaja trovanja u Zagrebu

BEROŠ: Danas imamo još nekoliko slučajeva trovanja, ali ne treba širiti paniku

Objavljeno: 08.11.2023. Metropolitan

HRT javlja da im je potvrđeno da postoje dva slučaja trovanja napitkom u Zagrebu, a pacijenti su hospitalizirani u KBC-u Zagreb. Jedan slučaj za sada je sigurno potvrđen. Mladić je jučer u poslijepodnevnim satima došao na Hitni prijam KBC-a Zagreb nakon što je popio gazirano piće, prenosi Index.hr.

Prvi je pacijent nakon zbrinjavanja pušten na kućnu njegu, a utvrđeno je da ima blaže endoskopske ozljede nepca i gornjeg dijela jednjaka. Kod drugog pacijenta utvrđeno je da nema težih ozljeda jednjaka, i on je imao blaže simptome, rekla je za HRT doktorica iz zagrebačkog KBC-a. 

Simptomi su kod obojice bili pečenje i bol u ustima te otežano gutanje, a to su simptomi kod digestije korozivnih sredstava.

Ministar zdravstva Vili Beroš jutros je za N1 potvrdio da danas ima još novih slučaja trovanja gaziranim pićima.

– Još ih je nekoliko, svi su lakše ozlijeđeni, kod mnogih je upitno radi li se o kemijskoj ozljedi ili psihogenoj reakciji ili nekom drugom patološkom stanju. U ovom trenutku situacija je pod kontrolom – rekao je ministar i dodao kako ne treba širiti paniku. 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo analizira uzorke bezalkoholnog pića iz Rijeke koje im je jučer u poslijepodnevnim satima dostavila Sanitarna inspekcija. Riječ je o dva kompozitna uzorka koji se sastoje od 16 bočica, ukupno osam litara tekućine, potvrdio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak. 

Rezultati analize znat će se danas.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba