GRAD ĐURĐEVAC: Za vrijeme Picokijade može sve, ali cajke ne

˝U ugostiteljskim objektima može se izvoditi samo primjerena tradicijska i zabavna glazba˝

Objavljeno: 21.06.2022. Metropolitan

Zanimljiva je odluka zakačena na ‘feed’ službene stranice grada Đurđevca koja je donesena 15. lipnja ove godine, a naslovljena je kao ˝Odluka o produljenju radnog vremena za ugostitelje za vrijeme Picokijade 2022˝.

Odluka je donesena od strane gradske vlasti, a kako doznajemo iz gradonačelnikovog ureda, pisana je od strane pročelnice. Ono što upada u oči jest četvrti redak pod drugom točkom odluke gdje se navodi kako se zabranjuje izvođenje i reproduciranja ‘cajki’ u ugostiteljskim objektima i njihovim terasama.

– Obavještavaju se ugostitelji koji su u cijelosti podmirili svoje obveze prema Gradu Đurđevcu, a koji su iskazali interes za produljenje radnoga vremena za vrijeme trajanja Picokijade da je Grad Đurđevac donio odluku o određivanju drugačijeg radnog vremena ugostiteljskim objektima iz skupine restorani i barovi na području grada.

Od 24. lipnja do 26. lipnja ugostitelji mogu raditi od 0,00 do 24,00 sata. Radno vrijeme odnosi se i na terase postavljene uz ugostiteljske objekte, kao i na šatore postavljene na javnim površinama.

U ugostiteljskim objektima koji se nalaze na Trgu sv. Jurja i Starogradskoj ulici u Đurđevcu može se izvoditi samo primjerena tradicijska i zabavna glazba. Ugostiteljski objekti iz točke I. ove Odluke dužni su primjenjivati sve mjere propisane od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i nadležnih epidemioloških službi – stoji u odluci.

Budući da odlukom nisu definirane eventualne kazne, niti je poznato tko će kontrolirati vrstu glazbe koja u pojedinom objektu svira, kontaktirali smo ured gradonačelnika kako bismo dobili navedene informacije.

Objasnivši zbog čega zovemo prespajani smo na ured pročelnice, međutim, nakon zvučnog signala prespajanja poziv je završio. Kontaktirali smo i ured pročelnice direktno, ali bezuspješno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba