Prednost za sada imaju oni stariji od 65

Građani se od 1. ožujka za cijepljenje protiv COVID–a 19 mogu prijaviti putem web stranice ili telefonom

Objavljeno: 02.03.2021. Metropolitan

Od ponedjeljka, 1. ožujka, svi hrvatski državljani i osobe s prebivalištem i boravištem u Hrvatskoj imaju mogućnost prijave za cijepljenje protiv COVID-19 preko web stranice cijepise.zdravlje.hr ili telefonom na 0800 0011. Prijave će biti zaprimljene i zabilježene u središnjem evidencijskom sustavu.

Dosadašnja uputa za građane s kroničnim bolestima vrijedi i dalje. Preporuka je da se prijave kod svog liječnika obiteljske medicine, koji će potvrditi njihovo zdravstveno stanje te odrediti prioritetno mjesto na listi cijepljenja.

Ista uputa vrijedi i za nepokretne te teže pokretne osobe – prijava svom obiteljskom liječniku koji će organizirati cijepljenje prilikom kućnog posjeta ili s pomoću mobilnih timova, dok će za osobe smještene kod pružatelja usluge smještaja ili u specijalnim bolnicama cijepljenje biti organizirano u tim ustanovama, kao i do sada.
Nakon što se prijava zaprimi, građani će obavijest o mjestu i terminu cijepljenja primiti, ovisno o odabiru načina prijave, na svoju e-adresu, SMS porukom ili telefonski.

Prednost u cijepljenju imaju osobe starije životne dobi – 65 godina i više. Cijepljenje se provodi u ordinacijama obiteljske medicine, osobito za kronične bolesnike, zatim u županijskim zavodima za javno zdravstvo i na punktovima za masovno cijepljenje.
Ovisno o dostupnim količinama cjepiva, sustav će se nadograđivati i prilagođavati potrebama građana i zdravstvenih djelatnika. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba