Zavirili smo pod površinu zemlje

FOTO: Evo u kakvom je danas stanju podzemna garaža, koja bi do kraja godine trebala biti u funkciji

Objavljeno: 27.05.2024. Metropolitan

Jedna od istaknutijih tema prošlotjedne sjednice Županijske skupštine KZŽ bila je podzemna garaža ispod sportske dvorane, koju bi Grad Krapina konačno trebao dobiti (a zapravo je ima sve ove godine, otkad se izgradila sportska dvorana, no prostor nije legaliziran op.a.).

Prema najavama sa sjednice, nakon upita gradonačelnika Krapine Zorana Gregurovića na aktualnom satu, to bi trebalo biti realizirano do kraja ove godine, pa smo zamolili u Županiji (koja je osnivač Srednje škole Krapina), da nam ustupe fotografije u kakvom je stanju spomenuta garaža.

Iako fotografije nisu reprezentativne, a ne mogu ni biti, budući da garaža nije dovršena i u njoj nema rasvjete te je ulaz zatrpan, vidljivo je da je dobar dio posla, barem što se tiče građevinskih radova, ipak obavljen, odnosno da garažu treba ‘ušminkati’, iscrtati parkirna mjesta, postaviti rasvjetu i – ono što će biti najizazovnije, srediti ulaz, odnosno izlaz iz nje.


– Ispod Srednje škole Krapina postoji prostor koji je bio predviđen za podzemnu garažu, no taj je prostor zatvoren, ulaz je zatrpan zemljom. Problem je da to nije bilo legalizirano, stoga smo mi krenuli u izradu projektne dokumentacije kako bismo prvo legalizirali taj prostor, a treba riješiti i situaciju oko podzemnih voda, no neće biti velika investicija – rekao je župan Željko Kolar i nastavio:

– Da bismo mogli dobiti potreban stupanj uspona i luk da se izađe na glavnu prometnicu, moramo otkupiti dio privatnog zemljišta, onaj kod nekadašnje Strahinjčice. S obzirom na to da su već postojali neki pregovori za otkup tog zemljišta, malo smo pričekali da vidimo hoće li se kupoprodaja realizirati. Ispalo je da nije realizirana i sada se ponovno s vlasnikom vraćamo u pregovore. Vjerujem da ćemo to realizirati do kraja godine. Ako slučajno nešto ne bi išlo po planu, ipak vjerujem da će sve biti realizirano na proljeće – dodao je Kolar i na kraju obećao da će Krapina vrlo brzo dobiti podzemnu garažu sa 60-ak parkirnih mjesta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba