BURAN POČETAK PRIMJENE COVID POTVRDA U ZDRAVSTVU: PROSVJEDNICI DOČEKALI MINISTRA BEROŠA ISPRED KBC-A ZAGREB UZ ZVIŽDUKE I POVIKE “ PUSTITE NAS DA RADIMO“

“Dozvoljavam pravo na različita mišljenja, no kada je virus godinu i pol oko nas, negirati njegovo postojanje – nije opravdano“

Objavljeno: 04.10.2021. Metropolitan

Ministar zdravstva Vili Beroš stigao je jutros, oko 7 sati pred KBC Zagreb kako bi nazočio primjeni sigurnosnih mjera, a tamo su ga dočekali deseci prosvjednika koji su uz zvižduke uzvikivali“ pustite nas da radimo“, piše Jutarnji list.

-Nijedan početak nije lak. Dozvoljavam pravo na različita mišljenja, no kada je virus godinu i pol oko nas, negirati njegovo postojanje, nije opravdano. Ove mjere su, to cijelo vrijeme pričamo, privremeno. Doista smo mislili na sve. Nije mi jasno zašto se netko ne želi testirati. Koji su mu motivi. Ja ih doista u ovom trenutku ne mogu razumjeti. Naš primarni interes je sigurnost – kazao je Beroš.

Podsjetimo, od danas je započela primjena obveze covid potvrda ili testiranja na koronavirus u zdravstvu i sustavu socijalne skrbi.

Osim ministra Beroša, u obilazak bolnica idu i pomoćnici, pa će tako pomoćnica ministra Vera Katalinić-Janković posjetiti KB Merkur, državni tajnik Tomislav Dulibić KBC Sestre Milosrdnice, državni tajnik Silvio Bašić KB Dubravu, državni tajnik Željko Plazonić KBC Rijeku, a ravnatelj Uprave za financijske poslove Gordan Žanić KBC Osijek.

Dodajmo još, kako su i ispred KBC-a Split ogorčeni prosvjednici dočekali ravnatelja bolnice Julija Meštovića uz povike da je prodana duša, piše Jutarnji list.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba