Policija za njom traga

Direktorica (45) zagrebačke tvrtke primila predujam za neisporučenu robu pa nestala

Objavljeno: 12.02.2021. Ante Ferara

Zagrebačka policija traga za ženom (45) koju sumnjiče da je od jedne zagrebačke tvrtke primila predujam od 126.490 kuna za isporuku robe koju njezina blokirana tvrtka nije isporučila.

Kako je policija izvijestila, žena je kao direktorica jedne zagrebačke tvrtke 7. listopada 2019. godine dogovorila s oštećenim trgovačkim društvom iz Zagreba isporuku stolaca i kolica za slaganje stolaca iako je račun njezine tvrtke bio blokiran i nije imao mogućnost nastaviti poslovanje. Kako bi odgovorne osobe oštećene tvrtke održavala u zabludi da će isporučiti robu, osumnjičena je 19. prosinca 2019. godine izdala zadužnicu u ime svoje tvrtke i u svoje ime kao jamac platitelj.

Budući da njezina tvrtka nije isporučila robu niti je vratila primljeni predujam, oštećena tvrtka temeljem zadužnice pokrenula je prisilnu naplatu potraživanja, pri čemu je samo djelomično uspjela naplatiti 7400 kuna jer na računu tvrtke osumnjičene nije bilo dovoljno novca.

Osumnjičena je trenutačno nedostupna, te se za njom intenzivno se traga. Protiv nje podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba