Uhićen trojac star 61, 62 i 66 godina

Zagrebačka policija na području Svete Nedelje u kamionu pronašla preko pet tona duhana

Objavljeno: 30.07.2022. Metropolitan

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Carinskom upravom- Sektorom za mobilne jedinice dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana starosti 61, 62 i 66 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo “Nedozvoljena trgovina“.

-Sumnja se da su osumnjičeni prema prethodnom dogovoru s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi  odlučili da neovlašteno kupe, prodaju, prenesu ili razmjenjuju robu ili predmete čiji je promet zabranjen ili ograničen. Osumnjičeni su na nezakonitom tržištu za točno neutvrđen novčani iznos od nepoznate osobe kupili 5022 kilograma duhanske sirovine – djelomično usitnjenog duhana u listu, pakiranog u 33 kartonske kutije, smještenih na 11 paleta, bez dokumentacije o porijeklu, čija prodaja i promet je na teritoriju Republike Hrvatske zabranjen i reguliran posebnim Zakonom o trošarinama, a sve radi daljnje prodaje – izvijestili su iz PU zagrebačke, pojasnivši:

-U petak su policijski službenici  Policijske uprave zagrebačke potvrdili svoju sumnju kada su na području grada Svete Nedelje u mjestu Jagnjić Dol uočili teretno vozilo marke Mercedes u dvorištu obiteljske kuće, stražnja rampa na navedenom teretnom vozilu bila je spuštena, a u tovarnom prostoru, nalazilo se više kartonskih kutija složenih na paletama, obljepljenih crnom plastičnom folijom – kazali su.

Temeljem Naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici, u petak su policijski službenici, prisutnosti carinskih službenika obavili pretragu tog vozila koje je u vlasništvu trgovačkog društva iz Slovenije, a kojim se koristi 62-godišnjak, pri čemu su u teretnom prostoru vozila pronađene 33 kartonske kutije, smještene na 11 paleta, duhanske sirovine – djelomično usitnjenog duhana u listu.

– Obavljenim vaganjem u Carinskoj upravi utvrđena je ukupna masa djelomično usitnjenog duhana u listu koja iznosi 5022 kilograma. Pronađen duhan bio je bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske te nije posjedovao popratnu dokumentaciju o porijeklu proizvoda, čija prodaja i promet su na teritoriju Republike Hrvatske zabranjeni i regulirani posebnim Zakonom o trošarinama. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku – izvijestili su iz PU zagrebačke.

foto: PU zagrebačka

foto: PU zagrebačka

Najnovije po kategorijama

SRCE I VOLJA JAČI OD OZLJEDA: ˝Doktor mi je rekao da više nikad neću moći voziti, a onda sam pobijedio na prvenstvu Zagorja. Sljedeća godina će biti top˝

SJEO NA MOTOR S TRI GODINE: NIKOLA HRANIĆ (20) DEČKO JE IZ BEDEKOVČINE O KOJEM BI SE MOGLO PRIČATI KAO O BUDUĆEM SVJETSKOM VELIKANU MOTOCROSSA

SRCE I VOLJA JAČI OD OZLJEDA: ˝Doktor mi je rekao da više nikad neću moći voziti, a onda sam pobijedio na prvenstvu Zagorja. Sljedeća godina će biti top˝

Objavljeno: 09.10.2022. Metropolitan
“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

ŠTO NAM SE TO KRIJE ‘POD KUĆNIM PRAGOM’? DONOSIMO INTERVJU S BRITANSKIM ARHEOLOGOM SVJETSKOGA GLASA, MARKOM B. ROBERTSOM, KOJI SUDJELUJE U MEĐUNARODNOM ARHEOLOŠKOM PROJEKTU NA PODRUČJU RADOBOJA

“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

Objavljeno: 03.09.2022. Metropolitan

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter