OSUMNJIČEN ZA OBIJESNU VOŽNJU

ZAGREB: Vozač Audija koji je pijan ‘pokosio’ tramvajsku stanicu dobio mjesec dana zatvora

Objavljeno: 29.02.2020. Renata Cisar

Vozač Audija koji je, pod utjecajem alkohola od 1,65 promila i brzinom od 100 kilometara na sat, ‘pokosio’ tramvajsku stanicu u središtu Zagreba i oštetio još dva parkirana automobila, osumnjičen je za obijesnu vožnju te mu je određena kazna zatvora u trajanju od mjesec dana, priopćeno je iz PU zagrebačke.

Osumnjičeni 31-godišnjak je, 24. veljače, oko 4 sata, pod utjecajem alkohola od 1,65 promila, upravljao osobnim automobilom marke Audi A6 zagrebačkih registarskih oznaka brzinom većom od 100 km/h, što je 50 km/h više od dozvoljene brzine na tom mjestu, a kretao se kolnikom Ulice kneza Branimira u smjeru zapada.

Naletio na dva stupa pješačkih semafora

Dolaskom do raskrižja s Draškovićevom ulicom, iz prometne trake za skretanje u desno nastavio je kretanje ravno nakon čega je, izlaskom iz raskrižja, prednjim kotačima naletio na rubni otok za usmjeravanje prometa na zapadnoj strani raskrižja i prešao preko njega te u kretanju prednjim dijelom vozila naletio na dva stupa pješačkih semafora. Potom je nastavio kretanje po stajalištu tramvaja gdje je prednjim dijelom naletio na ogradu i nadstrešnicu.

Od naleta na ogradu, dijelovi ograde su odbačeni na prednji dio osobnog automobila marke Škoda Octavia zagrebačkih registarskih oznaka, vlasništvo trgovačkog društva iz Zagreba te na vjetrobransko staklo osobnog automobila marke Škoda Rapid zagrebačkih registarskih oznaka, vlasništvo 36-godišnjaka, a koji su bili parkirani na parkiralištu sa sjeverne strane kolnika.

Mjesec dana zatvora

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 31-godišnji vozač Audija te mu je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Osumnjičenom je od strane suca istrage određen istražni zatvor od mjesec dana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba