OSUĐEN NA 2 GODINE

ZAGREB: Britanac namamio Slovakinju u ‘sobu za silovanje’ i sve snimao

Objavljeno: 29.01.2020. Metropolitan

Britanac je za silovanje Slovakinje, koju je upoznao preko interneta a zatim i namamio u unajmljeni stan, na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora, piše 24sata.

Događaj se zbio u srpnju prošle godine, a Slovakinju je Britanac upoznao putem interneta preko agencije za upoznavanja. Njegov unajmljeni zagrebački stan bio je pun lokota i spravica, remenja i kablova, a opremio ga je i kamerama. Tortura je trajala četiri i pol sata, a zatim ga je uspjela nagovoriti da izađu u restoran gdje je od jedne liječnice, koja je kasnije i svjedočila na sudu, zatražila pomoć.

Obrazlažući visinu kazne sutkinja je objasnila da je u vrijeme silovanja kazna za to djelo bila od jedne do deset godina, a danas je ona stroža. No sud je dužan primijeniti zakon koji je blaži za okrivljenika. Olakotna okolnost mu je ta što nije ranije bio osuđivan u Hrvatskoj niti u Ujedinjenom Kraljevstvu.

  • S obzirom na njegovu dob, ovaj događaj može se smatrati ekscesom u njegovu uobičajenom ponašanju. S druge strane, stupanj kriminalne volje izrazito je velik jer je u namjeri da počini djelo primijenio i silu i prijetnju. U stanu su proveli četiri i pol sata te je žrtva izričito izrazila svoje protivljenje, plakala je, vrištala i molila da je pusti – pojasnila je sutkinja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba