TEŠKA PROMETNA U ULICI A. ŠOLJANA: Prvo pobjegao, pa se ipak vratio na mjesto nesreće

Uhićen vozač koji je naletio na dvojicu 11-godišnjaka i teško ih ozlijedio. Imao je 2,06 promila alkohola u krvi

Objavljeno: 14.03.2021. Alen Brodar

Dvojica dječaka teško su ozlijeđena sinoć oko 18.45 sati u prometnoj nesreći kod Kauflanda u ulici Antuna Šoljana u Zagrebu. Kako javljaju iz PU zagrebačke, 38-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,06 g/kg upravljao vozilom marke Škoda Octavia zagrebačkih registarskih oznaka južnom kolničkom trakom Ulice Antuna Šoljana, prometnom trakom za ravno u smjeru istoka. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, prednjim dijelom vozila naletio je na dvojicu dječaka koji su prelazili kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Vozač se potom udaljio s mjesta događaja, a da prethodno nije pružio pomoć stradalim osobama. U prometnoj nesreći obojica su teško ozlijeđeni te im je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti.

Vozač je uhićen, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja će u zakonskom roku biti doveden i predan pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Izazivanje prometne nesreće” i kazneno djelo “Nepružanje pomoći”. 

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, Goran Roić, sinoć je potvrdio za RTL kako se radi o djeci u dobi od 11 godina. Oba dječaka imaju ozljede glave, jedan od njih teže.

– Djeca su još u intenzivnoj obradi. Jedan je zadobio ozbiljne kraniocerebralne ozljede i ozljede unutarnjih organa. U tijeku je dijagnostika, intubiran je i bez svijesti u jedinici intenzivnog liječenja, upravo traje pregled neurokirurga. Drugi je pri svijesti, kontuzije na glavi i tijelu – rekao je Roić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba