DROGU PRENOSIO U PLASTIČNIM BOČICAMA

UHIĆEN U ZAGREBU: Letom iz Amsterdama krijumčario kokain, sakrio ga u prtljazi

Objavljeno: 05.03.2020. Renata Cisar

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, u suradnji s Ministarstvom financija, Carinskom upravom, proveli su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim državljaninom Srbije zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, a radi daljnje preprodaje, 1. ožujka 2020. godine na području Ekvadora, od nepoznate ženske osobe kupio tekući kokain, koji je sakrio u bočice kozmetičkih proizvoda s namjerom da ih dva dana kasnije, preko Međunarodnog graničnog prijelaza Zagreb, prokrijumčari u Republiku Hrvatsku.

Da bi u tom uspio, sakrio ga je u svoju osobnu prtljagu. Po dolasku leta iz Amsterdama u Međunarodnu zračnu luku Zagreb, prilikom obavljanja carinskog pregleda pronađene su četiri plastične bočice ispunjene sumnjivom tekućinom ukupnog volumena 3148 mililitara, u kojoj tekućini je preliminarnim vještačenjem utvrđena prisutnost kokaina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba