Vozila bez upaljenih svjetala i vozačke dozvole

U Slavonskom Brodu djevojka (18) ukrala kamion, bježala od policije, pa im se zabila u auto

Objavljeno: 21.11.2022. Metropolitan

U subotu je, u Slavonskom Brodu, oko 1 sat, na parkirališnom prostoru, u Ulici Andrije Štampara, vozačica (18) kamionom udarila u službeni policijski automobil. Na sreću, nitko nije ozlijeđen.

Kako su izvijestili iz Policijske uprave brodsko – posavske, 18-godišnjakinja je ušla u nezaključano teretno vozilo koje je u vlasništvu 24-godišnjaka, pronašla u unutrašnjosti ključ, stavila ga u pogon i odvezla se u nepoznatom smjeru.

-Policijski službenici su u 1.10 sati, teretni automobil uočili u Osječkoj ulici, te pokušali zaustaviti, no vozačica se nije zaustavila, već je automobilom udarila u službeni policijski automobil. Utvrđeno je da 18-godišnjakinja nema položen vozački ispit, te je upravljala vozilom bez propisanih svjetala i pod utjecajem alkohola od 0,55 promila. U teretnom automobilu se nalazio i maloljetnik o kojemu su daljnju skrb preuzeli djelatnici Centra za socijalnu skrb – izvijestili su iz PU brodsko – posavske, dodajući:

-Policijski službenici su od oštećenog 24-godišnjaka zaprimili kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, te su istome uručili obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Protiv 18-godišnjakinje, policijski službenici dostavljaju izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, kao i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje – rekli su.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba