Prijetio je i ubojstvom

U policijskoj postaji u Novom Marofu šakama izudarao trojicu policajaca – prijeti mu višegodišnji zatvor

Objavljeno: 14.09.2022. Metropolitan

Kako piše portal Danica.hr., u svibnju je oko 15.50 sati u Policijskoj postaji Novi Marof, tijekom zadržavanja zbog kriminalističkog istraživanja, agresivni muškarac (38) šakama izudarao trojicu policajaca te se uspio osloboditi sredstava za vezivanje ruku i nogu.

Ovih je dana Općinsko državno odvjetništvo protiv njega podiglo optužnicu zbog tog čina.

Naime, muškarac je, tijekom boravka u policijskoj postaji u svibnju, zatražio medicinsku pomoć. U trenutku kad je ekipa hitne stigla u policijsku postaju i počela s liječničkim pregledom, negodovao je i tražio da ga se pusti iz prostorija za zadržavanje. Oglušio se na naredbe policijskih službenika da se smiri i fizički nasrnuo na jednog od policajaca, udarivši ga zatvorenom šakom u glavu. Prilikom naguravanja prema izlazu iz prostorije, udario je drugog policajca u predjelu oka. Treći je dobio šakom u glavu nakon što su u pomoć priskočili ostali policajci.

– Stavili su mu sredstva za vezivanje ruku i pojas na noge, kojeg se oslobodio uslijed agresivnosti. Tijekom navedenog, 38-godišnjak je prijetio policijskim službenicima ubojstvom – izvijestili su iz policije.

Policajci su završili s ozljedama, a agresivni je muškarac svladan tek dolaskom pojačanja. On prilikom incidenta nije bio ozlijeđen. 

Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i opasnosti od počinjenja kaznenih djela kojima prijeti, produljen mu je istražni zatvor.

Inače, bio je uhićen jer je u svibnju u mjestu kraj Novog Marofa, u dva navrata prijetio 23-godišnjaku da će ga ubiti ako ne povuče tužbu, a dan nakon je udubio lim na vratima osobnog automobila svoje supruge te razbio staklo i oba retrovizora na vozilu. 

Muškarac je optužen je za tri kaznena djela napada na službenu osobu, četiri kaznena djela prijetnje i kazneno djelo oštećenja tuđe stvari, a dokaže li mu se krivnja, prijeti mu višegodišnji zatvor. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba