Izvori iz bolnice kažu da se slučaj pod svaku cijenu htio zataškati

STRAVIČAN SLUČAJ: Osoblje bolnice tijelo mrtvorođene bebe greškom stavilo u perilicu rublja

Objavljeno: 22.12.2022. Metropolitan

Na odjelu ginekologije Opće bolnice u Peći na Kosovu pokrenuta je istraga nakon što se otkrilo da je netko na odjelu greškom stavio tijelo mrtve bebe u perilicu rublja koje je iz perilice izvađeno u komadima, prenosi Index.hr.

Cijeli je slučaj potvrdila i kosovska policija.

– Policija je obaviještena o slučaju koji se dogodio u Regionalnoj bolnici u Peći i odmah je izašla na lice mjesta, državni tužitelj također. Na lice mjesta izašli su i zdravstveni inspektori. Slučaj istražuju državni tužitelj i zdravstveni inspektori – kazali su iz policije. 

Izvor iz same bolnice tvrdi da se slučaj pod svaku cijenu želi zataškati, a kosovski mediji pišu i da se krivnja unutar bolnice želi prebaciti na spremačice kako u javnost ne bi izašlo ime medicinskog osoblja ginekologije.

Opća je bolnica na svojim internetskim stranicama objavila da je u ovom slučaju suspendirano sedam zaposlenih te da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

– Slučaj je još u postupku istrage i čim istražni organi i zdravstvena inspekcija budu izašli s nalazima i konačnim postupkom, javnost će biti obaviještena s detaljima i adekvatnim mjerama predviđenim zakonom – napisali su. 

Glasnogovornik Osnovnog tužiteljstva u Peći rekao je da je istraga u početnoj fazi i da više informacija nije moguće pustiti u javnost zbog osjetljivosti slučaja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba