Otac dječaka kojeg je udario pijani predstojnik Ureda potpredsjednice Vlade i zatim pokušao pobjeći s mjesta nesreće:

“Slomio mu je desnu ruku i obje noge. Igrao se sa sestrom na livadi, ona je još u šoku”

Objavljeno: 31.07.2022. Metropolitan

Dobro je, držimo se koliko možemo. Sad je stabilno, operiran je, dalje ćemo vidjeti što će biti. Pri svijesti je sada, a slomljene su mu desna ruka i obje noge – otkrio je za 24 sata otac 10-godišnjeg dječaka, kojeg je u petak navečer udario pijani predstojnik Ureda potpredsjednice Vlade Dalibor Šemper i zatim pokušao pobjeći s mjesta nesreće.
Zaustavila su ga četvorica Sinjana, a ozlijeđeni dječak prebačen je iz Gospića u KBC Zagreb gdje je u subotu operiran i stanje mu je stabilno.
U trenutku nesreće, dječak se, kaže otac, igrao na livadi sa sestrom.

– Ovaj je izletio s ceste i pokupio ga. Čuo se udarac. Živim blizu, čuo sam mu sestru kako je zavrištala. Odmah sam posumnjao da nešto nije u redu. Otišao sam tamo i vidio što se dogodilo. Bio je pri svijesti – priča otac.
Zvali su hitnu i otišli za Gospić, a tamo su, nakon što su vidjeli kakva je situacija, odlučili da se ide za Zagreb. I majka i otac su u Zagrebu. Dječakova sestra je još u šoku.

– Bila je uz njega kad se to dogodilo. Stalno razgovaramo – dodaje.
Šemper je jutros u 9.05 sati doveden na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

Tportal je danas objavio da su 45-godišnjaka u bijegu s mjesta nesreće sustigla i zaustavila četiri mladića iz Sinja. Oni su potom pozvali policiju i čekali njen dolazak punih 40 minuta. Policija je potvrdila da su svjedoci događaja zadržali vozača do dolaska policijskih službenika. – Vozili smo dvadesetak metara iza Suzukija i primijetili kako vrluda po cesti. Pokušali smo ga upozoriti, no nije reagirao. U jednom trenutku potpuno je izgubio kontrolu i prešao na suprotnu stranu ceste taman na mjestu gdje je hodalo troje djece. Dvoje ga je uspjelo izbjeći, a treće je udario – rekao je jedan od mladića.
PU ličko-senjska izvijestila je da je 45-godišnjak vozio pod utjecajem alkohola od jednoga promila. Uhićen je i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje.
Potpredsjednica vlade kaže da nadležna tijela vode postupak dalje i utvrđuju sve okolnosti, a ona će pokrenuti njegovo razrješenje s dužnosti predstojnika ureda.

  • Čim smo saznali te informacije, kontaktirali smo dječakovu obitelj kako bismo izrazili žaljenje jer za ovaj nedopustiv čin nema nikakvog opravdanja. Najbitnije je u ovom trenutku da je dječakovo stanje stabilno i želimo mu brz oporavak. Zahvaljujem zdravstvenim djelatnicima u KBC-u Zagreb koji vode brigu o stanju dječaka – kaže Šimpraga.
    Prema službenoj biografiji sa stranica vlade, Šemper je šef ureda potpredsjednice vlade od prošle godine. Od 2019. do 2020. bio je savjetnik Koordinacije za upravljanje državnom imovinom, a prije toga je dvije godine radio kao savjetnik za informacijsku sigurnost u glavnom tajništvu vlade. Od 2016. do 2019. bio je tajnik ravnatelja Ureda Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti i hrvatske branitelje te tajnik ravnatelj Ureda Koordinacije za upravljanje državnom imovinom. Od 2013. do 2016. bio je tajnik ravnatelja Ureda Koordinacije za unutarnju politiku i upravljanje državnom imovinom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba