NEVJEROJATNA PRIČA

SAKOMAN ŠOKIRAO: Policajac izvadio kokain na intervenciji, počastio ekipu pa s kolegom povukao crtu

Objavljeno: 24.01.2023. Metropolitan

U Novom danu gostovao je psihijatar Slavko Sakoman i otkrio šokantne detalje policijske intervencije koja se dogodila u Zagrebu na Staru godinu, 31. prosinca 2022. godine. Tada su, naime, policajci koji su došli na intervenciju ostali s osobama koje su zatekli u stanu, izvadili i ponudili kokain te zajedno s prisutnima konzumirali drogu.

Sakoman, inače stručnjak za liječenje ovisnosti za sporni je slučaj saznao od obitelji jednog od sudionika te večeri. Naime, majka liječenog ovisnika požalila mu se da je redovnim testiranjem sina otkrila da je njezin sin ponovno konzumirao drogu.

– Mama ga testira, provodi nadzor. Ona je potpuno propala zbog sina. Digla je kredit za vraćanje njegovih dugova – ispričao je.

Iz razgovora s majkom i sinom otkrio je da je sve započelo kada je netko od susjeda zvao policiju zbog preglasne glazbe.

– Ekipa u policijskim odorama je došla u taj stan. Došlo je njih troje. Međutim, ostali su tamo s njima i nastavili se družiti. Jedan policijski službenik, da pridonese zabavi, izvadio je kokain i ponudio društvo te i sam povukao – rekao je Sakoman i dodao da su od tri policijska službenika njih dvoje šmrkala kokain, a treći nije.

– Ta gotovo bizarna situacija oslikava nezgodno događanje unutar MUP-a. Bez dobre i kvalitetne policije nema mira, reda i sigurnosti. Policijski posao je izuzetno važan, treba dobru edukaciju – kazao je Sakoman.

Iako su ovisnici skloni lažima, Sakoman je siguran da ovo nije izmišljena priča zbog načina na koji je došao do te informacije.

– To se 100 posto dogodilo. Ljudi u mene imaju povjerenja. Nije taj njezin sin balavac. Ima 30 godina i 10-ak godina se bori s tim. Ta informacija je tako mirno rečena, ali s tolikim očajem te žene nakon čega sam razgovarao i sa sinom koji je bio potpuno iskren. Rekao mi je čak da ovo mogu reći, što sam rekao, ali da ne spominjem neke detalje da ne bi na bilo koji način napravio bol ili štetu roditeljima tih mladih policajaca – rekao je Sakoman, a na pitanje je li među tim policijskim službenicima bio netko tko je obiteljski povezan s nekim od visokih državnih dužnosnika, Sakoman je odgovorio potvrdno:

– Može se reći, ali ne bih više od toga govorio. Sam sustav može interno između sebe stvar istražiti. Rado bih da taj događaj pomogne i tim mladim ljudima.

– To je nedvojbeno da je bilo. Ne bih želio da niti jedna od obitelji tih djelatnika MUP-a pretrpi štetu. Droga je ozbiljan problem, moramo ga rješavati – upozorava Sakoman.

– Meni to nije nikakav problem – rekao je pojašnjavajući da bi bilo blesavo da takvu izjavu samo tako prenese javnosti ako nije potpuno siguran u istinitost.

– Ne bih volio da mi netko začepi usta na neki određen način. I toga je bilo. S najvišeg vrha vlasti su mi prijetili likvidacijom. To je bilo 2006. godine. SOA je bila umiješana u cijeli cirkus. Očekujem javnu raspravu pokrenutu o vlasti o pitanju zloupotrebi droga – zaključio je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba