Večer prije odigravanja utakmice između Dinama i West Hama, policija uočila mogući veći sukob navijača u centru Zagreba

Privedena sedmorica Britanaca, a u sukobu je teško ozlijeđen 26-godišnji Hrvat

Objavljeno: 16.09.2021. Metropolitan

Zagrebačka policija objavila je priopćenje o sinoćnjem sukobu navijača u Zagrebu.

Kako doznajemo, u srijedu oko 21.25 sati u Tkalčićevoj ulici policijski službenici koji su bili raspoređeni na poslovima osiguranja povodom večerašnje utakmice koja se odigrava na Maksimiru između Dinama i West Hama, uočili su tenzije između gostiju na terasi ugostiteljskog objekta. Nakon tenzija, uslijedila je tučnjava između više osoba, odnosno gostujućih i domaćih navijača.

– Policijski su službenici pravovremeno, uz uporabu sredstava prisile tjelesne snage i palice, izdvojili te zadržali četiri državljana Velike Britanije starosti 23, 20, 25 i 23 godine koji su se nalazili u grupi koja je fizički i pomoću drugih predmeta (stolicama, kriglama, bocama) napala dvojicu hrvatskih državljana starosti 26 i 21 godinu. S obzirom na to da je 26-godišnjak ozlijeđen, pozvana je i hitna medicinska pomoć, dok 21-godišnjak nije imao ozljede. Ozlijeđenom 26-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici “Sestre milosrdnice“, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. U isto vrijeme, policijski službenici Interventne jedinice policije, koji su se također nalazili u zoni sukoba uz uporabu sredstava prisile, izdvojili su još jednog državljanina Velike Britanije starosti 25 godina, a policijski službenici Interventne jedinice policije uporabili su sredstva prisile nad dvojicom državljana Velike Britanije starosti 35 i 31 godinu, a koji su se međusobno potukli na terasi ugostiteljskog objekta. Svi navedeni državljani Velike Britanije uhićeni su i privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi – doznajemo iz zagrebačke policije.

Državljanin Velike Britanije (31) uhićen je te je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrežnjenja, nakon čega će se provesti kriminalističko istraživanje. Nadalje, 35-godišnji državljanin Velike Britanije s kojim se potukao, prevezen je u KB Sveti Duh radi pružanja liječničke pomoći, dok će ozljede biti okvalificirane naknadno te shodno tome i događaj biti okvalificiran.

Svi privedeni osumnjičeni su pod utjecajem alkohola te će se po otrježnjenju provesti kriminalističko istraživanje.

U 21.45 sati, policijski su službenici Interventne jedinice policije na Trgu bana Josipa Jelačića uočili dvojicu maloljetnika, navijače domaćeg kluba koji su kod sebe imali predmete pogodne za napad, a što je razlog njihovog privođenja u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba