Izgleda da su se ovi natjecali...

Policija u Krapini zaustavila dvojicu pijanih vozača – jedan napuhao 1,98 promila, a drugi 2,25

Objavljeno: 24.01.2024. Metropolitan

Jučer oko 16 sati u Krapini, policijski službenici zaustavili su 39-godišnjeg vozača osobnog vozila za kojeg je utvrđeno kako je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,98 promila, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta zbog kaznenih bodova. Također, kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, nije koristio sigurnosni pojas i upravljao je neregistriranim i neosiguranim vozilom.

– Vozač je uhićen, a zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o obveznim osiguranjima u prometu i Zakona o osobnoj iskaznici, protiv 39-godišnjaka je podnesen Optužni prijedlog te je u srijedu, 24. siječnja, u jutarnjim satima doveden na Općinski sud gdje mu je rješenjem određena kazna zatvora u trajanju od osam dana te je sproveden u Zatvor u Zagreb – rekli su iz policije.

Drugi vozač je bio još pijaniji

Nadalje, jučer oko 19 sati, također u Krapini, policijski službenici zaustavili su 47-godišnjeg vozača osobnog vozila za kojeg je utvrđeno kako je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,25 promila.

– Vozaču je određeno zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola, te zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 47-godišnjaka slijedi podnošenje Optužnog prijedloga Općinskom sudu u Zlataru s predloženom ukupnom novčanom kaznom od 1300 eura te zabranom upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca – stoji u izvješću.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba