ODLAZAK POZNATOG GLUMCA: Preminuo Božidar Alić

Objavljeno: 03.03.2020. Alen Brodar

Preminuo je poznati hrvatski glumac Božidar Alić, potvrđeno je za Index.hr iz kruga bliskih obiteljskih prijatelja.

Božidar Alić rođen je 24. prosinca 1954. godine u Zagrebu gdje je završio Akademiju dramske umjetnosti, a stručno se usavršavao u Piccolo teatru u Milanu.

Božidar Alić bio je bolestan, a preminuo je noćas u 65 godini.

Ratimira Mariju, koji je rođen 2010. godine.

Podrška predsjednici

Osim po filmskim i televizijskim ulogama, Alić je u javnosti bio poznat po domoljubnim stavovima. Na predsjedničkim izborima 2015. godine dao je potporu Kolindi Grabar – Kitarović te nakon njene pobjede na izborima izjavio: “Bogu hvala da je pobijedila gospođa Grabar – Kitarović protiv ove udbaške, srbofilske i četničke struje. Živjeli. Ta je izjava izazvala reakciju Hrvatskoga društva dramskih umjetnika, kojima se potom Alić zahvalio na članstvu. Svoju podršku dao je i Bruni Esih na lokalnim izborima u Zagrebu 2017. godine. Početkom 2016. godine objavio je snimku svoga maloljetnog sina kako izgovara pozdrav “Za dom spremni”, koju je popratio komentarom “Hvaljen Isus i Marija”. Na snimku je s osuđivanjem reagirala pravobraniteljica za djecu Ivana Milas – Klarić, dok su Srpsko narodno vijeće i Milorad Pupovac zatražili da se Aliću i njegovoj supruzi Sandi oduzme maloljetni sin Ratimir i preda posebnom skrbniku. Alić je dobio spor protiv Pupovca te izjavio da će on i njegova supruga Sanda nadalje odgajati svoga sina u domoljubnom duhu.

Uloge

Iza Alića su uloge u brojnim serijama kao što su “Najbolje godine”, “Ponos Ratkajevih”. “Ljubav u zaleđu”, “Zabranjena ljubav”, “Naša mala klinika”, “Putovanje u Vučjak”, kao i filmovima “Duga mračna noć”, “Četverored” i brojnim drugima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba