NA VARAŽDINSKOM PODRUČJU U TIJEKU UHIĆENJE I PRETRES

Kinez (33) varao na PDV-u: Izrađivao lažne račune za nabavljenu trgovačku robu, oštetio državni proračun za oko 247.932 eura

Objavljeno: 05.01.2023. Metropolitan

Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU varaždinske u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Varaždinu i Poreznom upravom, Područnim uredom Varaždin su u srijedu dovršili višemjesečno kriminalističko istraživanje te su uhitili 33-godišnjeg kineskog državljana radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djela Utaja poreza i carine iz Kaznenog zakona RH, kazneno djelo Krivotvorenje isprava iz KZ-a i kazneno djelo Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz KZ-a, izvijestili su iz PU varaždinske.

-Kaznena djela su počinjena na način da je 33-godišnjak kao stvarni voditelj trgovačkog društva tijekom 2017. godine uskratio dužna davanja u državni proračun RH u iznosu od oko 247.932 eura izrađujući lažne račune za nabavljenu trgovačku robu na ime više trgovačkih društava iz Republike Mađarske, s namjerom da ih uporabi kao prave, čime je oštećen državni proračun RH za veliki iznos na ime neplaćenog poreza na dodanu vrijednost. U tijeku su dokazne radnje pretrage poslovnih prostora, domova i računalne opreme. 33-godišnjak će u zakonskom roku biti predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske – rekli su iz PU varaždinske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba