Već najmanje tri puta pravomoćno kažnjen

KAKAV ‘MAJSTOR’: 18-godišnjak pijan, ne vezan i bez vozačke vozio neregistrirani auto

Objavljeno: 20.12.2022. Metropolitan

U subotu 17. prosinca je u 2.30 sati zaustavljen 18-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke Volkswagen Passat sisačkih registarskih oznaka, a kretao se Turopoljskom cestom u smjeru istoka. 

Kontrolom vozila i vozača, policijski službenici zagrebačke policije su utvrdili da osumnjičeni upravlja motornim vozilom ‘B’ kategorije bez položenog vozačkog ispita, pod utjecajem alkohola od 1,05 promila, te da je vozilo neregistrirano i da tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, priopćili su iz PU zagrebačke. 

Uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, oduzeto mu je vozilo kojim je upravljao i to do donošenja odluke o prekršaju, iz razloga što je već najmanje tri puta pravomoćno kažnjen za prekršaje Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Nakon uhićenja, 18-godišnjak je odveden na Općinski prekršajni sud gdje mu je određena kazna zatvora u trajanju od osam dana i novčana kazna u iznosu od 8000 kuna. Ujedno mu je presudom trajno i bez naknade oduzet osobni automobil sisačkih registarskih oznaka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba