Sinoć je u svome domu napadnuta bivša SDP-ova zastupnica Vesna Škulić

“Ja sam noćas skoro bila ubijena, ubijena pod pokroviteljstvom Vlade RH”

Objavljeno: 15.06.2022. Metropolitan

Noćas se odvijala prava drama u stanu bivše SDP-ove saborske zastupnice Vesne Škulić. Naime, kako je napisala u šokantnoj objavi na svojem Facebook profilu, sinoć ju je u njenom stanu napala žena koja joj je pružala pomoć u domu. 

Drama je, kako je napisala Škulić, počela oko 20.30 sati. 

– Žena ili monstrum koja mi je pružala usluge pomoći i brige za dosta pristojnu plaću prema našim uvjetima i vremenima u kojima živimo, bacila me na pod iz kolica, prije toga me čupala i tukla glavom o zid, vezala maramom usta i odvukla na kauč dobro znajući da me ne smije ostaviti u tom položaju jer dolazi do gušenja. Zatvorila je psa u kupaonu da ni on ne može pomoći, mene vezanu, odnosno vezanom maramom preko usta ostavila u stanu. Prije toga je zatvorila sve prozore da me nitko ne može čuti, pojačala ton na TV-u, zatvorila vrata  od dnevnog boravka, uzela mi bankovne kartice, dva mobitela i još neke stvari, zaključala protuprovalna vrata i otišla u nepoznatom smjeru – podijelila je svoje stravično iskustvo Škulić.

Policija, hitna pomoć i vatrogasci su u njen stan došla oko ponoći, a pozvala ih je susjeda koja je čula pozive upomoć.

– Nakon određenog vremena uspjela sam se osloboditi marame i zvati u pomoć. Na sreću čula me susjeda – dodala je potresena zastupnica. 

Osvrnula se ovom prilikom i na Zakon o osobnoj asistenciji koji se, kako navodi Škulić, donosi već dvadesetak godina. 

– Ja sam noćas skoro bila ubijena! Ubijena pod pokroviteljstvom Vlade RH! I opljačkana, ne skoro nego opljačkana!Pozivam sve osobe s invaliditetom da pokrenemo inicijativu za spašavanje naših života! Neka se po hitnom postupku donese Zakon o osobnoj asistenciji i odmah stupi na snagu, novaca ima, ili Zakon o inkluzivnom dodatku koji će imati mogućnost kontrole osoba koje nam pomažu – zaključila je. 

Inače, počiniteljica ovog djela je iz Beograda, ali već neko vrijeme živi u Zagrebu. Za njom se još uvijek traga. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba