USPJEŠNA AKCIJA ZAGORSKE POLICIJE U BEDEKOVČINI

FOTO: Uhitili 61-godišnjeg bjegunca, kod kojeg su pronašli čitav arsenal oružja

Objavljeno: 22.03.2021. Alen Brodar

Zagorski policajci u petak su obavili pretragu obiteljske kuće u Bedekovčini te zatekli i uhitili 61-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je bio u bijegu i za kojim su bile raspisane potrage u cilju njegovog uhićenja.
Također je temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, osim kuće, obavljena pretraga drugih prostorija uz obiteljsku kuću pri čemu je pronađeno 756 komada raznog streljiva, 10 pušaka, pet pištolja, dva revolvera, osam spremnika za automatsko oružje kao i veća količina nepotpunih pištolja, revolvera i puški. Isto tako, pronađeni su razni dijelovi za oružje (spremnici, opruge, mehanizmi za okidanje, prigušivači, cijevi i kućišta za oružje), knjige o izradi i karakteristikama oruža, kao i razni alat koji služi za popravak i izradu oružja.

Zbog raspisanih potraga, 61-godišnjak je predan u zatvor u Zagrebu, te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava zbog kaznenog djela iz čl.331.st.3. Kaznenog zakona, odnosno zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba