SPAŠAVANJE MLADIĆA NA BEDEKOVČANSKIM JEZERIMA

“Čim smo došli, pogledali smo se i naši su vatrogasci u donjem rublju skočili u vodu, ne pitajući se što ih tamo čeka…”

Objavljeno: 16.07.2020. Ante Ferara

Predsjednik DVD-a Bedekovčina Željko Odak na Facebook stranici Društva posvetio je dirljivi status dvojici mladića iz Mihovljana koji su se prošlog petka utopili na Bedekovčanskim jezerima, kao i članovima DVD-a koji su njihova tijela izvlačili iz vode, nadljudskim se naporima boreći da im spase život.

– Kada smo na zvuk sirene krenuli na naše bajere radi utapanja dvojice mladića, pitali smo se “Zašto mi?” Imamo svu opremu za spašavanje na kopnu i u prometnim nezgodama, nabavili smo je sami i donacijama države da možemo spašavati unesrećene. Ovo nismo pretpostavljali, da ćemo spašavati i utopljenike, no došli smo…

I ovaj put naši mladi dečki, Tomislav Novosel, zapovjednik, Ivan Odak, zamjenik zapovjednika i Denis Novosel, tajnik društva, pokazali su veliku odvažnost i humanost te spremnost pomoći u svakoj situaciji – odlike koje krase mlade ljude i svakog našeg vatrogasca. Nisu se ni trena dvoumili, čim smo došli, pogledali smo se i u donjem rublju skočili su u vodu, ne pitajući što ih tamo čeka, ne znajući ni točnu lokaciju, nadljudskim su naporima i ronjenjem na dah u mutnoj i dubokoj vodi tražili unesrećene.

Nisu odustajali… Nalaze jednog, izvlače ga, sretni smo svi, reanimiraju ga medicinski timovi, traže drugog, umorni, ne odustaju, nalaze ga, pomažemo i u reanimaciji Martin Komorski i drugi jer su se medicinski tehničari umorili. Svi skupa pružamo nadljudske napore da spasimo dva mlada života. Na kraju, tužni smo, potišteni, nakon za nas i naše društvo jedne od najtežih intervencija do sada. Nažalost, kasno je bilo za unesrećene. Saznajemo, preminuli su.

Dečki ponosni smo na vas sve i na naš DVD Bedekovčina. Zahvaljujem vam svima na iskazanom nadljudskom naporu u spašavanju i potrazi za utopljenim mladićima. Upućujem izraze sućuti obitelji stradalih mladića, uz vas smo, bili smo i uz vašu djecu, žao nam je, dali smo sve od sebe, no nismo uspjeli – piše u statusu koji potpisuje predsjednik DVD-a Bedekovčina Željko Odak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba