PO POVOLJNIM CIJENAMA

Botanički vrt u subotu i nedjelju organizira prodaju viška biljka

Objavljeno: 02.10.2020. Ante Ferara

Botanički vrt u subotu 3. i nedjelju 4. listopada od 10 do 14 sati organizira prodaju viška biljaka. Tijekom godine vrtlari uzgajaju i razmnožavaju biljke iz Zbirke vrta kako bi se održao kontinuitet u broju i raznolikosti svojta Zbirke. Višak uzgojenih biljaka prodaju po vrlo povoljnim cijenama.

– Sav materijal je uzgojen i razmnožen klasičnim, ‘starinskim’ metodama, a zbog manjka adekvatnog prostora za uzgoj te biljke često ne izgledaju sjajno i bujno poput biljaka koje danas možete kupiti u cvjećarnama i vrtlarskim centrima. No izgled vara – naše su biljke zdrave i otporne i neće vam uginuti za godinu-dvije – kažu u Botaničkom vrtu. Dodaju kako će prilikom kupnje određene biljke, vrtlar uputiti kupca u pravilnu sadnju i uzgoj.

– Budući da nismo rasadnik i cilj nam je prodati višak biljaka, nemamo inventar, tj. popis biljaka u ponudi. Stoga ne možemo telefonski davati informacije o dostupnosti određene biljke i količine u prodaji. No, ako tražite nešto posebno poput velebitske degenije, slobodno nam se obratite! – zaključuju iz Botaničkog vrta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba