Hrvatski izbornik otvoreno ističe svoju vjeru

Zlatko Dalić pješači 120 kilometara do Međugorja: “Za sve u životu zahvaljujem dragom Bogu”

Objavljeno: 08.04.2024. Metropolitan

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić propješačio je prvog dana 50 kilometara od Livna na hodočašću prema Međugorju prema kojem je put nastavio danas, prenosi Hina.

U društvu prijatelja među kojima je bio i gradonačelnik njegova rodnog Livna Darko Čondrić, Dalić je stigao u susjedni Tomislavgrad gdje je prenoćio. Danas je nastavio put dug 120 kilometara prema Međugorju u kojega tradicionalno hodočasti u znak zahvale Gospi.

Dalić je posvećeni katolik

Uz put na više lokacija s njim se fotografiraju navijači hrvatske reprezentacije i podupiratelji rada najuspješnijeg hrvatskog izbornika, a očekuje se da bi u Međugorje Dalić trebao stići sutra. Ovogodišnje hodočašće dolazi uoči nastupa Vatrenih na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

I prijašnjih godina je Dalić, koji je posvećeni katolik, hodočastio iz rodnog Livna prema Međugorju kako bi zahvalio za uspjehe koje je postizao s reprezentacijom (srebro u Rusiji 2018. i bronca u Katru 2022.). Govoreći prošle godine na Mladifestu u Međugorju, poznatom svjetskom hodočasničkom mjestu zbog tvrdnji da se tamo ukazivala Gospa, Dalić je posvjedočio da otvoreno ističe svoju vjeru.

– Bez srama svugdje sam govorio da sam katolik, vjernik i da za sve što sam napravio u svom životu zahvaljujem dragom Bogu i svojoj obitelji – rekao je Dalić prošle godine u Međugorju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba