DAN KOJI SU NEKI JEDVA DOČEKALI: Večeras počinje Europsko prvenstvo u nogometu, koje se ove godine igra u čak 11 zemalja

Za Vatrene navijamo u nedjelju protiv Engleske, prve će zaigrati reprezentacije Italije i Turske

Objavljeno: 11.06.2021. Metropolitan

Prvom utakmicom u skupini A između Italije, koja je jedan od domaćina, te Turske, večeras u 21 sat otvara se Europsko nogometno prvenstvo.

Prvi stadion domaćin bit će rimski Olimpico, dok će hrvatski navijači morati pričekati nedjelju, kada na Wembleyju od 15 sati igraju Engleska i Hrvatska.

Podsjetimo, ovogodišnji Euro, najneobičniji do sada, igrat će se u 11 država i 11 gradova – Rimu, Londonu, Glasgowu, Amsterdamu, Bakuu, Budimpešti, Bukureštu, Kopenhagenu, Münchenu, Sevilli i Sankt-Peterburgu.

Naime, na taj će se način obilježiti 60. “rođendan” europskog nogometnog prvenstva.

Vatreni nakon Engleske, 18. lipnja na Hampden Parku u Glasgowu igraju protiv Češke, te u istom gradu 22. lipnja protiv Škotske.

Navijači koji žele putovati u zemlje domaćine Eura, suočit će se s izazovima, s obzirom na to da će se morati pridržavati ograničenja i specificiranih kriterija za ulazak u pojedinu zemlju koje će biti na snazi u tom razdoblju.

Kupci ulaznica za EURO dobit će e-mail o tome gdje mogu pronaći informacije u vezi s ograničenjima i kriterijima ulaska u pojedinu zemlju domaćina.

Podsjetimo, dvije reprezentacije s najviše bodova u skupini automatski prolaze u “knockout” fazu turnira, dok trećeplasirani u skupinama prolaze u doigravanje. U doigravanju će biti šest ekipa, od kojih će četiri proći u “knockout” fazu turnira.

Ako dvije reprezentacije u istoj skupini imaju isti broj bodova, prednost ima pobjednik međusobnog susreta. Ako su reprezentacije odigrale izjednačeno, onda se gleda gol razlika. U grupnoj fazi, reprezentacije međusobno igraju jednu utakmicu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba