ISKAZALI SE LANI: HRVATSKA SKLOPILA UGOVOR O ORGANIZACIJI OKTANSKOG SPEKTAKLA ZA IDUĆE TRI GODINE

WRC Croatia Rally u travnju dolazi u RH – vozit će se i kroz Zagorje

Objavljeno: 28.01.2022. Metropolitan

Sportski spektakl kojeg ljubitelji limenih ljubimaca i brzine s nestrpljenjem očekuju, ove godine će doživjeti svoje pedeseto izdanje. WRC Croatia Rally, jedan od najgledanijih sportskih događanja, u Hrvatsku dolazi u travnju, a organizatori su najavili i brojna iznenađenja.

Gledatelje ove godine očekuje 20 brzinskih ispita kroz pet hrvatskih županija, a posebnost ovogodišnjeg događaja su nova hibridna era Rally1 vozila, koja uz održivo gorivo, koriste i struju, pišu Sportske novosti.
Hrvatska je kao organizator sportskog i popratnog dijela prošlogodišnje, premijerne utrke, više puta istaknuta kao osvježenje i novi moment WRC-a, a zahvaljujući tome pružena joj je prilika sklapanja ugovora za organizaciju oktanskog spektakla na tri godine.

Ovogodišnja utrka ponovno će okupiti najbolje svjetske vozače relija koji će od 21. do 24. travnja održati brzinske ispite kroz Zagrebačku, Karlovačku, Krapinsko – zagorsku, Primorsko – goransku i Varaždinsku županiju. Ceremonijalni start nalazit će se u Zagrebu, kao i cilj te park vozača.

Sezona WRC-a započela je proteklog vikenda u Monte Carlu, a u do samog kraja neizvjesnoj utrci, pobjedu su izborili Sebastien Loeb i Isabelle Galmiche u Fordu Pumi. Loeb je s 47 godina postao najstariji pobjednik WRC utrke u povijesti, a u Monte Carlu je stigao do 80. pobjede u Svjetskom prvenstvu.

– Hrvatska se dokazala kao sportski organizator na kojeg itekako vrijedi računati. Uvrstiti Hrvatsku u svjetski kalendar, dovesti svjetsko prvenstvo i organizirati utrku na tako visokoj razini, ogroman je uspjeh za našu zemlju. Sama utrka je i hrvatski proizvod jer je gotovo cijelu organiziraju hrvatski sportski djelatnici, na koje smo jako ponosni. Ova utrka, osim što daje vjetar u leđa razvoju auto sporta, značajno doprinosi promociji Hrvatske u svijetu, a uvjeren sam da ćemo kao i prošle godine u Hrvatskoj ugostiti neke od najvažnijih ljudi svjetskog sporta – kazao je predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner i dodao kako će ‘early bird’ ulaznice za ograničena mjesta u fan zonama uskoro izaći u prodaju. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba