ŽENA – ZMAJ: Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin, inače magistra teologije, ovih je dana uspješno privela kraju i studij međunarodnih odnosa i diplomacije, a boksom se, kaže, još planira baviti iduće dvije – tri godine

“Voljela bih ponovno stati u ring s Claressom Shields jer sam u tom meču pokazala svoje najgore, a ne najbolje izdanje“

Objavljeno: 07.11.2020. Metropolitan

Najbolja hrvatska boksačica i aktualna svjetska prvakinja u srednjoj kategoriji po IBO verziji, 30-godišnja Ivana Habazin rodom iz Zlatara, ovih dana slavi još jedan veliki uspjeh. Ova magistra teologije, naime, sada je diplomirala međunarodne odnose i diplomaciju na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld.

– S obzirom na to da mi je na diplomaciji bilo ostalo pet ispita i diplomski te kako su mi mečevi bili otkazan zbog korone, bilo je vrijeme da zagrijem stolicu i riješim to, jer sam bila u kontinuitetu u Hrvatskoj. Razlog zbog kojeg sam upisala diplomaciju ne mogu reći sa sigurnošću, no 2016. godine imala sam prilike raditi s migrantima, a upravo je to možda i bio glavni razlog da se okrenem tom fakultetu – otkrila je Habazin za Story.hr.

Odlazak u Ameriku

Rekla je kako je kod nje, od kad zna za sebe, sve užurbano i pod pritiskom, pa joj je to nekako pod normalno.

– Nije bilo lako, pogotovo kad me zbog priprema nema u Hrvatskoj, treninzi su svaki dan po dva puta, nekad i tri puta dnevno, a nakon njih teško se koncentrirati na išta drugo. Osobno nikad nemam vremena, ali za svoje najbliže odvojim slobodno vrijeme čim neki meč prođe, a i zato sam s njima stalno u kontaktu. Kad me pitaju jesam li puno toga žrtvovala, ja bih rekla i da i ne. Jer u vrhunskom sportu doslovno je sve žrtvovanje, ako želite nešto postići. S druge strane, ja uvijek znam koji su mi prioriteti i prema tome se ravnam, tako da stvari za koje bi možda neki drugi rekli da su žrtvovali, ja bih rekla da nisam, jer mi nisu bile ni u mislila. Jednostavno, ja sam izabrala živjeti život u skladu s nekim drugim normama, a u tome i uživam – ističe zlatarska boksačica.

Otkrila je i kako se iduće dvije – tri godine još planira baviti boksom i da će zbog toga biti u Americi, pa ondje planira studirati pravo. Nedavno je imala operaciju šake i sada se nastoji vratiti u formu. Korona joj je malo poremetila planove, no do kraja godine planira odboksati jedan meč.

Najvažnija lekcija

Kaže i kako bi voljela ponovno stati u ring s Claressom Shields.

– U tom meču ja sam pokazala najgore izdanje sebe, a ne najbolje, tako da vjerujem da bi ishod mogao biti drugačiji. Hoće li se to ikad dogoditi, teško, no čovjek snuje, Bog određuje i svašta je moguće. Najbitnija lekcija koju sam naučila jest da uvijek slušam sebe i svoju unutarnji osjećaj kada donosim odluke, jer sam za taj meč, slušajući druge i njihove savjete, donijela nekoliko krivih odluka i to sam si najviše zamjerala. Ali to je bilo svojevrsno iskustvo za buduće, a svi znamo kad nešto sami odlučite, bez obzira kakav je ishod, na kraju znate da ste jedino vi odgovorni – zaključuje Ivana Habazin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba