VELIKI NOGOMETNI SPEKTAKL OBILJEŽIO ŠTEFANJE U KUTIJI ŠIBICA

Uoči finala u srijedu posebna malonogometna priča – revijalna utakmica “Dva kapetana”

Objavljeno: 27.12.2021. Metropolitan

”Kako je dobro, vidjeti te opet“, stihovi su pjesme koja se orila s prepunih tribina dvorane II Doma sportova, a koji najbolje opisuju sve ono što je jučer obilježilo legendarno Štefanje još legendarnije Kutije šibica powered by Coca-Cola. Predugo su navijači i obožavatelji najpoznatijeg malonogometnog turnira u regiji čekali na njegov povratak u Dom sportova, što su i pokazali glasnim navijanjem, pjesmom te podrškom brojnim momčadima koje su zaigrale na terenu. Sutra su na rasporedu dvije polufinalne utakmice za seniore te dvije za treće mjesto, a najavljena je i revijalna utakmica Dva kapetana, koja će se igrati u srijedu i to u čast dva neponovljiva sportska velikana, Cici Kranjčaru i Dušku Popovskom.

Peti turnir za žene stigao je do samog kraja. Ženski malonogometni klub MC Plus – Agram slavio je sedmercima s rezultatom 3:2 protiv djevojaka iz Ženskog malonogometnog kluba Dinama Zagreb. Slavile su i djevojke Michieli Tomić, ovogodišnje favoritkinje i braniteljice naslova, koje su vrlo lako, s rezultatom 4:1, svladale ekipu Ženskog nogometnog kluba Dinamo Zagreb. Sutra je na rasporedu utakmica za treće mjesto, igra započinje u 15 sati, a stižu djevojke ŽMNK Dinama Zagreb te  ŽNK Dinama Zagreb.

Veteranski turnir Kutija šibica, koji je 14. po redu, doznao je ovogodišnje finaliste. Senjak Hoteli Matan svladali su Podstranu s rezultatom 2:0. Pobjednički tim pokazao je dobru formulu spoja igrača malog i velikog nogometa, sa sjajnim Jozićem na vratima, koji se plasirao i u polufinale seniorskog turnira. Druga se utakmica igrala između Skripte i Promotionplaya. Ponovno je slavio Promotionplay, s rezultatom 2:O, a ovo je zasigurno jedna od najtrofejnijih momčadi u povijesti Kutije šibica. Hrvoje Štrok dao je prvi gol, a drugi Silvio Marić.

-Ekipa smo koja igra godinama i imamo iskustva na ovakvim utakmicama i vjerujem da smo zasluženo stigli do polufinala. U finalu nas čeka Matan, stari okršaj u kojem će svašta biti moguće. Rekao bih da će to svakako biti finale dostojno pravog turnira i Kutije šibica – izjavio je Hrvoje Štrok.

 Sutra je na rasporedu utakmica za treće mjesto, a točno u 16 sati, zaigrat će momčadi  Podstrane i Skripte. Četvrtfinalne dvoboje seniorskog dijela turnira jučer su otvorile momčadi Krešimir Keta Bandić i Cammeo Big Bang team. Momčad iz Mostara jedno je od iznenađenja ovogodišnjeg seniorskog turnira, a sinoć su sjajnom igrom te sa samo šest igrača i golmanom, uspjeli savladati dečke iz zagrebačke Dubrave Cammeo Big Bang team penalima, nakon regularnih 1:1. Druga se utakmica igrala između Biberon Koestlina i velikih favorita Juicy Maraske. Nakon penala slavila je momčad Juicy Maraske, koja u svom sastavu ima hrvatske malonogometne reprezentativce poput Luke Perića i Tihomira Novaka.

Ostvarenje cilja

-Mislim da je utakmica bila tvrda i svi smo jako željeli tu pobjedu, a prije svega smo htjeli ne primiti gol. Znam da je rezultat bio nepopularan, ali ipak smo svoj cilj ostvarili. Ušli smo u polufinale i to nam je najbitnije. Od starta turnira nismo skrivali da želimo doći do samog kraja, do finala jer vjerujemo da imamo kvalitetnu ekipu. Hoće li nam to uspjeti, teško je reći u ovom trenutku jer ovo je Kutija šibica, a tu nema garancija – izjavio je Tihomir Novak.

Pobjednici iz 2017. godine, Poliklinika Milojević, momčad koja je sastavljena od futsal igrača Dinama, zaigrala je protiv Pimont – Staklo Matić – Max Autodijelovi, tima u kojem nema profesionalnih igrača i koji dolaze iz zapadnih dijelova Zagreba. I ova se utakmica riješila sedmercima, nakon kojih je slavila Poliklinika Milojević. Vrhunac večeri bio je posljednji seniorski dvoboj, između igrača CB Dobermann i Keraterm Centropolinomonta. Branitelji naslova nisu imali ni malo lak zadatak, a iako su poveli i kontrolirali igru, na krilima navijača, uz gromoglasni pljesak i nevjerojatnu podršku, momčad Keraterma uspjela je izjednačiti u posljednjim sekundama prvog dijela, a potom i povesti golom Mattea Hrga. Pobjeda tima u kojem nema profesionalnih igrača digla je na noge cijelu dvoranu, a ispraćeni su uz pjesme i pljesak.

-Jedina smo ekipa za koju ne igra niti jedan profesionalac. Dušu smo ostavili na terenu i sretni smo što su to gledatelji prepoznali. Ovo nam je svima najsretniji dan što se tiče nogometa, dan koji ćemo pamtiti zauvijek -izjavio je Krešimir Frigan, igrač Keraterma.

Sutra su na rasporedu polufinalni susreti. U 17.30 sati zaigrat će Poliklinika Milojević  i Keraterm Centropolinomonta, a u 18.30 sati na teren će izaći momčadi Krešimir Keta Bandić i  Juicy-Maraska.

Posljednji dan Kutije šibica obilježit će još jedna posebna priča. Sprema se revijalna utakmica pod nazivom “Dva kapetana“, koja je posvećena dvojici sportskih velikana – Cici Kranjčaru te Dušku Popovskom, a okupit će neka od najvećih imena velikog i malog nogometa. Tim Cico nosi ime legende Cice Kranjčara, koji je bio prvi kapetan hrvatske nogometne reprezentacije te osvajač Kutije šibica. Za ovaj će tim zaigrati, između ostalih, Marko Mlinarić, Stjepan Deverić, Mladen Munjaković, Milivoj Bračun, Niko Kranjčar, Dario Šimić, Silvio Marić, Dalibor Poldrugač, Antonijo Franja, Hrvoje Štrok, Alen Peternac, Miralem Ibrahimović i Stipe Brnas. Tim Pop posvećen je Dušku Popovskom koji je bio prvi kapetan hrvatske malonogometne reprezentacije te višestruki osvajač Kutije šibica. U ovom će timu igrati i Mario Švigir, Pavao Sudy, Stjepan Pavlic, Josip Palić, Damir Katovčić, Nenad Bičak, Robert Grdović, Tomislav Gričar, Adrian Šemper, Edo Derviščaušević i Krešimir Čivrag te još neka zvjezdana imena.

50 godina

Ovogodišnje jubilarno, rođendansko izdanje održava se u organizaciji Ustanove Upravljanje sportskim objektima te pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Kultna Kutija dobila je i svoje luksuzno izdanje. Monografija “Hram malog nogometa – 50 godina Kutije šibica“, moći će se kupiti po simboličnoj cijeni od 50 kuna, na blagajni Doma sportova, tijekom trajanja utakmica. Od danas su u prodaji jednodnevne ulaznice, a moći će se osigurati putem web stranice www.kutija-sibica.hr ili na blagajni Doma sportova, na dan utakmica, po cijeni od 10 kuna. Zbog velikog interesa organizatori preporučuju posjetiteljima da dođu ranije, kako bi osigurali svoje mjesto u dvorani.

Sukladno važećim Odlukama Stožera civilne zaštite RH i epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, svi sudionici i posjetitelji Kutije šibica prilikom ulaska u objekt i na turnir bit će obvezni predočiti EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti COVID-19.  Djeca mlađa od 12 godina koja dolaze s roditeljima, a koji posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu, izuzeta su iz obveze posjedovanja EU digitalne COVID potvrde. Uz potvrde je obavezno nošenje maski te održavanje preporučenog razmaka. Na ulazima svih dvorana na kojima će se odvijati utakmice Kutije šibica bit će omogućeno antigensko testiranje u iznosu od 50 kuna. Testiranje će početi sat vremena prije početka prve utakmice.

Više informacija o ovogodišnjem izdanju MNT Kutija šibica 2021. powered by Coca-Cola može se pronaći na službenim stranicama www.kutija-sibica.hr i www.sportskiobjekti.hr, na Facebook i Instagram stranici kao i na kontakt mail [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba