IMAJU PODRŠKU BBB

U Zagrebu postoji još jedan Dinamo, KK Rudeš promijenio ime

Objavljeno: 20.05.2020. Ante Ferara

U Zagrebu postoji još jedan Dinamo, ali ovaj put nije nogometni već košarkaški. KK Dinamo Zagreb do 13. svibnja zapravo je bio KK Rudeš.

Grb novog kluba izvedenica je originalnog grba nogometnog kluba Dinamo, ali iz KK Dinama tvrde da nisu povezani s klubom iz Maksimira te da imaju podršku Bad Blue Boysa.

Jedan od ključnih ljudi u novom klubu je trener Neven Spahija.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Košarkaški klub Rudeš osnovan je davne 1972. godine inicijativom nekolicine košarkaških entuzijasta iz istoimenog zagrebačkog naselja. Tijekom 48 godina rada i postojanja, kroz Klub je prošao veliki broj kvalitetnih igrača te je postao stabilan i prepoznatljiv klub koji se natječe u Prvoj ligi Hrvatskog košarkaškog saveza.

Od 2006. godine i dolaskom nove uprave u Klub na čelu sa predsjednikom Mladenom Miholićem, Klub mijenja strategiju i posebna pažnja usmjeruje se prema radu s mlađim dobnim uzrastima te Klub u vrlo kratkom vremenu postaje jedan od najrespektabilnijih hrvatskih klubova u radu s djecom i mladeži. Više od 200 djece predškolskog i školskog uzrasta koji se natječu u svim ligama u organizaciji Košarkaškog saveza Zagreba i Hrvatskog košarkaškog saveza najbolji su dokaz upravo tog kvalitetnog i posvećenog rada. Klub je osnivač i mini košarkaške lige Rudeš koja iz godine u godinu ima sve više polaznika i sudionika mlađeg školskog uzrasta.

Jedan od naših najuglednijih trenera, Neven Spahija, prepoznaje klupski potencijal u radu s mlađim dobnim uzrastima i mladim trenerima te 2011. godine, na poziv predsjednika kluba Mladena Miholića, dolazi na mjesto potpredsjednika Kluba. Njegovim dolaskom, KK Rudeš ambiciozno, predano i promišljeno kreće na put prema samom vrhu hrvatske košarke. Nižu se uspjesi, Klub osvaja prve medalje u omladinskim kategorijama, a seniorska ekipa, u kojoj igra većina igrača koji su ponikli u Klubu, ulazi u Prvu mušku ligu. Strategija rada sa mladima se pokazala kao ispravan put.

Spahija potpredsjednik kluba

– Dolazak na mjesto potpredsjednika KK Rudeš nije nikakva slučajnost. Dobro sam poznavao ljude koji su involvirani u rad Kluba, a i neki od njih su moji bivši igrači. Moj posao je košarka, a košarka se u KK Rudeš, a sada KK Dinamo Zagreb, vrlo ozbiljno shvaća. Klub je to u kojemu se isključivo apostrofira stručnost. Edukacija trenera i stručnog kadra jedan je od mojih osnovnih i redovnih dnevnih zadataka koje s veseljem obavljam jer s druge strane imam ekipu koja želi učiti i ići naprijed. Kada ste okruženi takvim ljudima, sportašima, mladima i naravno navijačima – uspjeh je neizbježan, a ja sam iznimno ponosan što sam dio ove ambiciozne sredine – kazao je Neven Spahija.

Konstantan napredak Kluba rezultat je jedne moderne organizacije, ambiciozne uprave Kluba i principa rada koji se temelje na stručnosti kadra, zajedno s motiviranim i predanim košarkašima.

Jasno je kako su ovi sportski uspjesi prerasli kvartovske okvire. Ambicije su puno veće, a stručno vodstvo Kluba, uz potporu navijača Bad Blue Boysa koji su u KK Rudešu prepoznali pravi zagrebački duh, spremno je i odlučno ići naprijed.

Stoga je posljednjih mjeseci provedeno studiozno ispitivanje javnog mijenja, vođeni su višemjesečni razgovori s upravom, članovima i navijačima te je jedini logički zaključak bio da Košarkaški klub Rudeš na skupštini Kluba koja je održana u travnju 2020. godine, promijeni ime u Košarkaški klub Dinamo Zagreb. To je jedino zagrebačko ime koje ima težinu za jedan novi i ambiciozan zagrebački košarkaški program. Uz promjenu imena Kluba došlo je i do promjene na mjestu predsjednika Kluba. Dugogodišnjeg predsjednika Mladena Miholića zamijenio je Marijan Pojatina koji će odlučno povesti ovaj program u nove pobjede.

Klub koji diše plavo

O ovoj velikoj promjeni oglasio se i novoizabrani predsjednik Kluba, Marijan Pojatina:

– Vrlo je važno naglasiti kako je odluka o promjeni imena došla nakon dugog promišljanja. U gradu Zagrebu sigurno ima mjesta za još jedan ozbiljan i ambiciozan klub, a mi smo davno dokazali da smo zagrebački klub koji diše plavo, a to su prepoznali i naši navijači Bad Blue Boysi. Naš cilj je vrlo jasan, zahvaljujući preciznoj organizaciji Kluba, sa stručnjacima koji su iskustvo stjecali u europskim i američkim klubovima, s perspektivnim mladima igračima, želimo Klub dovesti na jednu zavidnu razinu uz podršku cijelog grada. Veselimo se jeseni, novoj natjecateljskoj sezoni, ali najviše plavoj podršci s tribina jer ovi dečki koji dušu ostavljaju na terenu to zaslužuju – piše u priopćenju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba