Najizjednačeniji i najprivlačniji duel

U četvrtfinalu Lige prvaka Modrić će igrati protiv Kovačića

Objavljeno: 21.03.2022. Metropolitan

U švicarskom je Nyonu odrađen ždrijeb četvrtfinala nogometne Lige prvaka i dobili smo četiri vrlo zanimljiva para među kojima je za ljubitelje nogometa iz Hrvatske najzanimljiviji svakako onaj u kojem će Real Madrid igrati protiv Chelseaja. To je iz razloga što, kao što znamo, u Realu igra Luka Modrić, dok boje Chelseaja brani Mateo Kovačić.

Može se reći da je po kvaliteti taj duel zapravo i najizjednačeniji te najprivlačniji čak i onim neutralnim ljubiteljima nogometa jer prema kladionicama koje su predstavljene na stranici onlinekladionice.com, svi preostali parovi imaju jasnog favorita za prolaz u polufinale. Na ovom ždrijebu izvučeni su i potencijalni parovi polufinala, a više o svakom od njih pročitajte u nastavku.

Chelsea je branitelj naslova pobjednika Lige prvaka u ovoj sezoni, dok je Real Madrid zapravo sinonim Lige Prvaka u kojem drži velik broj rekorda, uključujući i onaj po broju osvojenih titula. Mnogi su odmah u startu, sasvim opravdano, ovaj par okarakterizirali najjačim od četiri izvučena, a jasno je da gledajući na predstave obje ekipe ove sezone, nije baš lako predvidjeti koja će proći dalje i reći sa sigurnošću da je jedna od njih favorit. Domaćin prve utakmice bit će Chelsea, a uzvrat će se igrati u Madridu.

I druga madridska momčad će u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka morati putovati u Englesku. Nakon što su izbacili Manchester United u osmini finala, sada će igrati protiv njihovih gradskih rivala – Cityja. City je ekipa koja je i prije početka ovog natjecanja bila favorit za naslov, a to se nije promijenilo jer za protivnika imaju ekipu protiv koje će još jednom biti favoriti za prolaz. Vrijedi napomenuti i da će u polufinalu pobjednik ovog dvomeča u prvoj utakmici ići u goste pobjedniku susreta između Chelseaja i Reala.

Treća španjolska ekipa koja se nalazi u četvrtfinalu Lige prvaka najgore je prošla u ovom ždrijebu. Oni su izvukli jednog od glavnih favorita za osvajanje naslova, Bayern, a prvu će utakmicu igrati na svom stadionu. Villarreal trenutno uz Benficu slovi za ekipu s najmanje šansi za odlazak do samog kraja, ali ako nekako uspiju proći ovu snažnu prepreku, sve će procjene uistinu pasti u vodu.

Benfica koja je šokirala Ajax u osmini finala Lige prvaka morat će prirediti još jedno iznenađenje ako želi vidjeti njezino polufinale. Međutim, ovoga puta igrat će protiv puno ozbiljnije i jače ekipe te jedne od trenutno najjačih u Europi – Liverpoola. Liverpool će biti veliki favorit u ovom susretu, a ostaje nam vidjeti hoće li to pokazati i na terenu. Pobjednik ovog četvrtfinalnog ogleda igrat će protiv boljeg iz ogleda između Villarreala i Bayerna.

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka na rasporedu su 5. i 6. travnja, a uzvrati će im se odigrati 12. i 13. travnja. Polufinala su na rasporedu 26. i 27. travnja, uzvrati će biti 3. i 4. svibnja. Finale je 28. svibnja na pariškom Stade de Franceu jer, kao što znamo, St. Petersburgu je oduzeto domaćinstvo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba