RUKOMETNI EURO

TRIJUMF U BEČU: Kauboji i s rezervama upisali novu pobjedu

Objavljeno: 21.01.2020. Renata Cisar

Hrvatska rukometna reprezentacija u Beču je svladala Češku s golom razlike (22:21) u 3. kolu skupine I Europskog prvenstva, i tako upisala još jednu pobjedu na Euru.

U šestoj utakmici Europskog prvenstva, koja nije bila ključna za Kauboje, izbornik Červar odmarao je igrače prve postave; Igora Karačića, Luku Cindrića, Željka Musu i golmana Marina Šegu, dok je kapetan Domagoj Duvnjak ušao u igru tek nakratko u drugom poluvremenu i izveo sedmerac.

Najbolji strijelac utakmice protiv Češke bio je Marko Mamić koji je postigao pet pogodaka. Po tri pogotka dali su Marino Marić, Luka Stepančić i David Mandić, a po dva Vlado Matanović, Josip Šarac i Matej Hrstić, dok je odlični vratar Matej Ašanin imao deset obrana.

Nakon slavlja u Beču protiv Češke, Hrvatska je sada na čelu ljestvice sa osam bodova, a iza nas je Španjolska sa šest bodova i jednom utakmicom manje. Austrija, Njemačka i Bjelorusija imaju po dva osvojena boda, a na začelju je Češka koja je bez bodova.

Posljednju utakmicu u skupini 1 naši će rukometaši odigrati u srijedu protiv Španjolske s kojom će se boriti za prvo mjesto u toj skupini.

Autor: R.C.
Foto: Slavko Midžor / PIXSELL

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba