ČUDESNI VESLAČI OPRAVDALI SU STATUS FAVORITA - BRAĆA SINKOVIĆ OSVOJILA OLIMPIJSKO ZLATO U DVOJCU BEZ KORMILARA

“Sve je bilo kako smo zamislili, ispisali smo povijest…”

Objavljeno: 29.07.2021. Metropolitan

Hrvatski veslači braća Martin i Valent Sinkovići, osvojili su novu medalju za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju. U finalu dvojca bez kormilara odveslali su 2000 metara ispred Rumunja i Danaca s vremenom 6:15.29. Time su obranili zlato iz Rio de Janeira i ukupno osvojili svoju treću olimpijsku medalju.

– Ispisali smo povijest, svi su nas ispitivali o tome i nismo htjeli puno razmišljati. Iako, ispisali smo povijest i prije pet godina s prvim zlatom, a sada se upisali u veslačke anale – rekao je Martin.

Braća Sinković kažu da je sve bilo baš onako kako su si zamislili.

– Rumunje smo dobili svaki put kad su nas probali stići. Testirali su nas do krajnjih granica, malo su nas i iznenadili kada su krenuli i prije 1000 metara, pustili smo ih i onda udarili na 750 metara da ne osjete krv. Zadnjih 200 bilo je odrađivanje posla, bilo je i valova, umora i nismo išli dizati tempo – kažu veslači.

Na pitanje što dalje, odgovaraju da se za početak ipak moraju malo odmoriti.

– Rekao nam je trener Bralić da se moramo razveslati ako ne želimo kiseli kao krastavci doći doma ženama, ali mislim da ga nećemo poslušati – zaključuju braća Sinković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba