Čak 30 medalja stiglo u Varaždin

Studenti i zaposlenici FOI-ja ove akademske godine postigli najbolje sportske rezultate do sad

Objavljeno: 14.06.2022. Metropolitan

Sjajne sportske rezultate na najvažnijim sportskim natjecanjima osvojili su studenti, ali i zaposlenici varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Naime, studentice i studenti su u tekućoj akademskoj godini u Varaždin donijeli šest zlatnih, 11 srebrnih te pet brončanih medalja, a zaposlenici još sedam zlatnih i jednu srebrnu medalju. Osim sportskih, studenti FOI-ja se natječu i u ‘e-sportskim’ natjecanjima, i to u nekoliko disciplina. 

“UniSport HR”

Na najvećem akademskom natjecanju na razini cijele Hrvatske, “UniSport HR”, u ovoj akademskoj godini dvije srebrne medalje osvojile su ekipe ‘e-sporta’ u disciplinama “League of Legends”, u sastavu Nikola Bešenski i Jakob Bertović te disciplini “CS:GO” u sastavu Mislav Žnidarec i Ivan Kučan.

“STEM Games 2022”

Najveće i najznačajnije sportsko natjecanje za studente iz “STEM” područja, koje okuplja više od tisuću najboljih studenata iz regije, ove godine održano je od 17. do 22. svibnja u Rovinju, a s varaždinskog FOI-ja sudjelovalo je više od stotinu studenata koji su se natjecali u raznim disciplinama. Ekipa krosa Karmelo Mrvica, Sven Vujević i Andrija Novaković osvojili su zlato, a Mrvica je zlato osvojio i u pojedinačnoj konkurenciji. FOI donosi najviše srebrnih medalja s ovogodišnjeg STEM-a, i to ekipa stolnotenisača u sastavu Antonio Jozić, Luka Kotorac, Dino Bali i Emilio Grobenski te ‘e-sport’ disciplinama “League of Legends” (Nikola Bešenski, Jakob Bertović, Lucija Katavić, Lino Zadravec, Sven Cerovec i Domagoj Sitar), “CS:GO” (Ivan Škrljac, Mislav Žnidarec, Marko Crnolatec, Marko Čižmar i Ivan Brozd) te “Rocket League” (Matija Fric, Leon Raknić i Ivan Juras). Brončana je Futsal ekipa FOI-ja koju čine Luka Ljubek, Ante Kruneš, Ante Perkušić, Nikola Bekavac, Dominik Brajdić, Josip Matoković, Luka Bebek, Branko Glibota, Tomislav Kolar, Dejan Smoljo, Matija Garić, Luka Primorac, Lukas Krištić i Ivan Hribljan. 

“UniSport ZG”

Na akademskom studentskom natjecanju zagrebačkog sveučilišta “UniSport ZG”, zlato su u “e-sport” disciplini “League of Legends” donijeli Nikola Bešenski, Jakob Bertović, Lucija Katavić, Lino Zadravec, Sven Cerovec i Domagoj Sitar te ženska stolnoteniska ekipa u sastavu Karla Franović, Sara Sušac i Matea Maras. Srebro na istom natjecanju FOI-ju donosi “e-sport” ekipa u disciplini Valorant u sastavu Silvio Kovačić, Tonino Hodak, Mislav Žnidarec, Ivan Brozd, Marko Crnolatec i Igor Dačnik te u disciplini “CS:GO” studenti Mislav Žnidarec, Josip Budak, Ivan Kučan, Boris Baštek te Marko Čižmar, kao i muška stolnoteniska ekipa u sastavu Luka Kotorac, Antonio Jozić, Dino Bali, Emilio Grobenski, Emil Mihalić i Mateo Zović. Broncu FOI-ju donose Matija Fric, Ivan Juras i Leon Raknić u esport disciplini “RL”, zatim u badmintonu Lino Zadravec i Luka Grubić te Antonio Jozić u stolnom tenisu individualno. 

Igre Sjeverozapadne Hrvatske

Vrlo značajne uspjehe FOI-jevi studenti postižu i na Igrama Sjeverozapadne Hrvatske, koje su održane krajem svibnja u Koprivnici. Zlatne medalje osvaja muška badminton ekipa Filip Jurinić i Antonio Jozić, stolnotenisačka ekipa Dino Bali, Luka Kotorac, Antonio Jozić i Mateo Zović te ženska ekipa šaha koju čine Suzana Perešin i Lidija Šarčević. FOI-jevi šahisti u sastavu Leonardo Andrašić i Eugen Petošić osvojili su na ovom natjecanju srebro, kao i odbojkaška ekipa (djevojke i momci zajedno) u sastavu Rafael Mamić, Antonio Valent, Jakov Dolenec, Luka Sandalj, Leo Vrhovec, Suzana Perešin, Saša Novak, Petra Hajdarović, Lidija Šarčević i Gloria Galić. 

“SET – Superology Student Esports Tournament”

“E-sport” ekipa FOI-ja osvojila je i broncu u prvom semestru ove akademske godine nakon pet tjedana trajanja prvog hrvatskog “e-sport” turnira za studente tehničkih fakulteta, “Superology Student Esports Tournament” (SET). FOI ekipa natjecala se u sastavu Sven Cerovec, Marko Hranić, Domagoj Sitar, Lino Zadravec, Nikola Bešenski i Jakob Bertović i to u čak pet “e-sport” disciplina: “FIFA 21”, “Counter Strike: Global Offensive”, “Rocket League”, “League of Legends” i “PUBG: Battlegrounds”. Odmak od sličnih natjecanja prepoznaje se u činjenici da se u svim naslovima natjecao isti tim, odnosno šest igrača koji su predstavljali svoj fakultet. Ovim potezom naglasak turnira stavljen je na povezivanje studenata i promociju “e-sporta” u regiji naspram profesionalnog nadmetanja u samo jednom naslovu.       

Tradicionalna “FOI-jada”

Tradicionalno studentsko natjecanje “FOI-jada 2022” u okviru proslave Dana sporta na Fakultetu organizacije i informatike i ove je godine ponudila studentima FOI-ja druženje na sportskim terenima. Zanimljivost ovogodišnjeg sportskog događanja jest da je turnir sudio Nikola Jelić koji je po izboru međunarodnih futsal kontrolora suđenja, futsal trenera, igrača, novinara i ostalih stručnih osoba u futsalu, proglašen najboljim sucem svijeta u futsalu. Pobjednici ovogodišnjeg turnira bili su članovi ekipe Frizerski salon “FRAN”, dok je srebro osvojila ekipa “PITUP”, a broncu ekipa “Vindija”. Uz nogomet, svi zainteresirani mogli su naučiti i isprobati nordijsko hodanje kao “aktivnost budućnosti”, a koje su na “FOI-jadi” prezentirali Srećko Radulović, predsjednik Kluba NH Varaždin te glavni organizator i profesor Tjelesne i zdravstvene kulture na FOI-ju Damir Vučić.  

Isto tako, sportska ekipa sindikalne podružnice FOI-ja, ove se godine s 22. sindikalnih igara Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, koje su održane u Rovinju od 25. do 29. svibnja, ponovno vratila s prijelaznim peharom koji se dodjeljuje najboljoj podružnici po ukupnom broju osvojenih bodova u 16 različitih disciplina. Sa sedam osvojenih zlatnih i jednom srebrnom medaljom, FOI-jeva ekipa u sastavu Nataša Barič, Petra Grd, Maja Šalamun, Dario Grd, Jurica Juren, Matija Šajn, Zlatko Erjavec, Damir Vučić te Mario Hrustek i Ljubomir Barič ostvarila je ukupnu pobjedu 22. Sindikalnih sportskih igara. 

Uz sve navedene pobjede i uspjehe, ove akademske godine studenti FOI-ja su u sklopu nastave iz Tjelesne i zdravstvene kulture sudjelovali na različitim aktivnostima te su se, uz uobičajene sportske aktivnosti poput nogometa, odbojke, košarke, stolnog tenisa ili badmintona, mogli uključiti u aktivnosti poput planinarenja, crossa, šaha, kartinga, paintballa, raftinga, teretane, plivanja, nordijskog hodanja i savate boksa, a tu je i mogućnost jahanja, koje je ove akademske godine po prvi puta omogućeno studentima u sklopu nastave.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba