KRAPINA: NK Zagorec želi doći do 350 djece u najmlađim uzrastima, prijavite se!

ŠRC PODGORA: Gradonačelnik Gregurović najavio rasvjetu na glavnom igralištu, natkrivanje tribina, teniske terene, kuglanu…

Objavljeno: 21.03.2024. Metropolitan

Danas je u ‘Športsko-rekreacijskom centru Podgora’ u Krapini predstavljen projekt izgradnje i uređenja montažnih tribina uz nogometno igralište s umjetnom travom.

Projekt obuhvaća građenje dviju montažnih tribina na postojećem igralištu koje se nalaze s istočne i zapadne strane južnog nogometnog gola, kao i građenje potrebne armirano-betonske temeljne ploče za svaku montažnu tribinu. Kapacitet izgrađenih tribina je ukupno 246 sjedećih mjesta, a ukupna vrijednost projekta iznosi 122.500 eura.

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović izrazio je zadovoljstvo ovim projektom.

– ŠRC u Podgori jedan je od dva strateška projekta i, nakon što su napravljene sve potrebne radnje, ove godine kreće se s projektiranjem. Potpisan je sporazum s resornim ministarstvom i predviđeno je da se napravi multifunkcionalna dvorana, da to uistinu postane jedan sportski dom. U planu je i povratak kuglane, tu su i trim staze, punionice za električne automobile, teniski tereni… Sjećamo se da je ovo bila blatna livada i zahvaljujući NK Zagorcu dobili smo još jedan reprezentativan teren – kazao je Gregurović.

– Mali hendikep nam je magistralni plinovod koji prolazi kroz centar, no u sklopu projektiranja ovog igrališta bi se isprojektirao i poligon za golmane. U planu je ove godine projektiranje rasvjete na glavnom nogometnom igralištu, isprojektirano je i natkrivanje tribina, no taj dio ćemo moći realizirati kad sagradimo nove teniske terene s obzirom na pristup koji treba biti do tribina – dodao je gradonačelnik.

Predsjednik NK Zagorec Tomislav Pernjek zahvalio je Gradu Krapini na suradnji i najavio buduće klupske projekte.

– U klubu trenutno imamo 13 aktivnih kategorija, od djece predškolske dobi do srednjoškolaca, broj stalno raste i naš je cilj da dovedemo što više djece. Planira se još jedno malo igralište za najmanje kategorije, želimo doći do brojke od 350 polaznika i ovim putem pozivamo sve da se prijave. To igralište za mlađe kategorije nam je prioritet, takozvani poligon, kao i natkrivanje glavne tribine, a željeli bismo i nadograditi svlačionice – poručio je Pernjek.

Direktor kluba Ivan Bajcer nadovezao se i također zahvalio Gradu na suradnji.

– Naš posao je da stvorimo najbolje uvjete za našu djecu i napravimo maksimalno koliko možemo. Mislim da će ovaj nogometni centar izgledati kako to priliči gradu kakav je Krapina i da će rezultati kluba to potkrijepiti – zaključio je Bajcer.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba