SNOW QUEEN TROPHY 2020.

Francuz kralj, a Slovakinja kraljica Sljemena

Objavljeno: 06.01.2020. Metropolitan

Sljeme ima novu Snježnu kraljicu, Slovakinju Petru Vlhovu, a pobjednik u muškom slalomu i novi sljemenski kralj je Francuz Clement Noel. Mikaela Shiffrin osvojila je drugo mjesto, a treće je pripalo Katharini Liensberger. U muškoj utrci na drugom je mjestu završio Švicarac Ramon Zenhausern, dok je treće zauzeo Alex Vinatzer.

ŽENSKI SLALOM

Slovakinja Petra Vlhova prvi je put pobijedila u slalomskoj utrci Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa ‘Snow Queen Trophy’. Nakon drugog mjesta na Sljemenu 2017. te ponovno 2019. godine, 24-godišnja Slovakinja na Snježnoj je kraljici odvozila odlične dvije vožnje i prekinula pobjednički niz Amerikanke Mikaele Shiffrin koja je sljemensku utrku osvojila četiri puta.

„Danas sam se osjećala odlično, navijači iz Slovačke i Hrvatske su me bodrili i zaista sam imala osjećaj da sam „doma“. Svakako mi je pomogla činjenica da sam startala prva jer je staza bila u najboljem mogućem izdanju. Prvu vožnju odradila sam odlično, dok je Mikaela napravila manje pogreške koje su na kraju odlučile utrku. Iako sam znala da imam veliku prednost uoči druge vožnje, zadržala sam koncentraciju i mislim da mi je to najviše pomoglo da skijam ovako dobro“, izjavila je Petra Vlhova.

Drugo mjesto na utrci zauzela je 24-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin koja je u ovoj sezoni vodeća u ukupnom poretku i poretku slaloma Svjetskog skijaškog kupa.

Na Snježnoj kraljici nastupile su dvije hrvatske predstavnice, Leona Popović i Ida Štimac. Leona je odlično odvozila sljemensku utrku i završila na 31. mjestu sa zaostatkom od 4 sekunde i 6 stotinki za Slovakinjom Vlhovom. Iako je odlično vozila sljemensku utrku, Leoni je nedostajalo samo 9 stotinki za plasman u drugu vožnju. Druga hrvatska predstavnica Ida Štimac pogriješila je nakon strmine te nije stigla do cilja u prvoj vožnji.

MUŠKI SLALOM

Francuz Clement Noel osvojio je utrku AudiFIS Svjetskog skijaškog kupa ‘Snow Queen Trophy’ 2020. i time zaslužio titulu novog sljemenskog kralja. Na utrci je odvozio dvije sjajne vožnje te tako postao drugi francuski osvajač zagrebačke utrke.

Pobjedom na Sljemenu 22-godišnji Noel ostvario je prvu slalomsku pobjedu ove sezone i četvrtu sveukupno u karijeri. Francuz nije krio zadovoljstvo pobjedom na Sljemenu: „Napravio sam pogrešku u prvoj vožnji, ali jako je teško biti brz na svim dijelovima. Međutim, bio sam agresivniji u drugoj vožnji s kojom sam nadoknadio zaostatak jer sam znao da je sve moguće i da mogu biti najbrži. Staza je bila postavljena na način da se mogu razvijati velike brzine, što mi je odgovaralo i što je primamljivo za sve ljubitelje skijanja. Osvojio sam već puno utrka, ali sjajno je biti drugi Francuz koji je osvojio Snježnu kraljicu i na to sam ponosan“.

Drugoplasirani Švicarac, 27-godišnji Ramon Zenhausern nakon prve je vožnje bio u vodstvu, ali je slabijom drugom vožnjom izgubio prednost.
Talijan Alex Vinatzer osvojenim je trećim mjestom na Snježnoj kraljici prvi put u karijeri osigurao postolje na utrkama Svjetskog skijaškog kupa.

Na utrci je nastupilo i šest hrvatskih predstavnika, od kojih je plasman u drugu vožnju ostvario jedino Istok Rodeš. Istok je osvojio 25. mjesto te potvrdio dobru formu u ovosezonskim slalomskim utrkama.

Od ostalih hrvatskih predstavnika prvu vožnju uspješno su završili Leon Nikić na 39. i Filip Zubčić na 40. mjestu no njihovo vrijeme nije im osiguralo mjesto u drugoj vožnji. Leon je svojim 39. mjestom ostvario rezultat karijere na utrkama Svjetskog skijaškog kupa. Elias Kolega, Matej Vidović i Samuel Kolega nisu uspjeli završiti prvu vožnju sljemenske utrke.

Foto: Sport-IT

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba