PREDSTAVLJENA BIOGRAFIJA NOGOMETNE LEGENDE VELIMIRA ZAJCA

“Prisjetili smo se brojnih uspjeha našeg Dinama, a ova knjiga je svojevrsno putovanje kroz moju igračku, direktorsku i trenersku karijeru”

Objavljeno: 26.04.2022. Metropolitan

U Gradskom kazalištu Komedija u Zagrebu je ovog ponedjeljka održana svečana promocija biografije proslavljenog nogometaša Velimira Zajeca koju je napisao Sanjin Španović. Knjiga nosi naziv “Zeko – biografija Velimira Zajeca“, a uz autora su je predstavili i sam Velimir Zajec, novinar i sportski kroničar Anton Samovojska, sportski komentator Božo Sušec te legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević.  

– Jako sam se veselio ovoj večeri na kojoj smo se prisjetili brojnih uspjeha našeg Dinama, vidjeli se s mnogim igračima i prijateljima s kojima dugo nismo i predstavili knjigu. Ova knjiga je svojevrsno putovanje kroz moju igračku, direktorsku i trenersku karijeru s naravno naglaskom na tu 1982. godinu koja je obilježila cijelu moju generaciju i karijeru. Ta moja generacija je i osnovni razlog zašto sam se odlučio na ovaj projekt – kazao je Zajec koji je nakon Dinama igraču karijeru nastavio u grčkom Panathinaikosu gdje je nastavio s brojnim uspjesima, igrao je polufinale Lige prvaka te je i dva puta proglašen najboljim igračem grčke lige. Nakon završetka igračke karijere ostao je u nogometu kao uspješni tehnički direktor, izvršni direktor i trener.

Promociju knjige su u publici pratili brojni ljubitelji nogometa, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, sadašnji i bivši igrači Dinama te legende hrvatskog nogometa poput Marka Mlinarića, Stipe Pletikose i Igora Cvitanovića, a među okupljenima su bili i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza  Marijan Kustić. Također, iz Krapinsko – zagorske županije promociji su nazočili gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, Dinamova legenda Željko Hohnjec iz Velikog Trgovišća, brojni Dinamovi navijači, ali i župan Željko Kolar.

Izvor: KZŽ

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba