NAKON DEVET GODINA, DAVOR ŠUKER VIŠE NIJE PREDSJEDNIK HRVATSKOG NOGOMETNOG SAVEZA, NASLIJEDIT ĆE GA MARIJAN KUSTIĆ

“Potpisao sam dva najveća uspjeha našeg nogometa, broncu iz 1998. i srebro iz 2018. godine. HNS je postao brend, ponosan sam na sve koji su radili sa mnom”

Objavljeno: 29.07.2021. Metropolitan

Davor Šuker (53) nakon devet godina više neće biti predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Zamijenit će ga Marijan Kustić (46), jedini kandidat na izbornoj skupštini koja je održana u zagrebačkom hotelu “Westin”, piše 24 sata.

– Želim se na kraju svog devetogodišnjeg mandata osvrnuti na sve što sam radio. Nogometom sam se bavio 24 sata dnevno, svih 365 dana u godini. HNS je postao brend, naravno da sve to nisam uspio napraviti sam, pa sam ponosan na sve ljude koji su radili sa mnom. U mom mandatu smo napravili najveći uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa, ali i našeg sporta. Potpisao sam dva najveća uspjeha našeg nogometa, broncu iz 1998. i srebro iz 2018. godine – rekao je Šuker, pa zaključio:

– Bio sam i ostat ću odan hrvatskom nogometu svim svojim bićem.

Marijan Kustić svojem je prethodniku poklonio reprezentativni dres s brojem 9 i natpisom “El Presidente”, a onda se i sam obratio prisutnima.

– Hvala, Davore, na dosadašnjem radu, drago mi je da si mene izabrao za suradnika, imali smo odličnu suradnju. Svi ovi rezultati nisu plod jednog čovjeka, već našeg timskog rada. Siguran sam da će buduće vodstvo nastaviti s ovim kontinuitetom napretka HNS-a. I dalje ćemo raditi timski, svi znaju kako ja funkcioniram – rekao je Kustić, pa pojasnio kako je došlo do odluke da se kandidira za predsjednika HNS-a.

– Nakon što Davor nije istaknuo kandidaturu za novi predsjednički mandat, onda sam se ja odlučio kandidirati, o tome sam obavijestio sve bliske suradnike. Ovdje sam već osam godina, radimo u kontinuitetu – rekao je Kustić, koji je za predsjednika HNS-a izabran jednoglasno.

– Ovo je velika i emotivna stvar za mene, dat ću sve od sebe da opravdam vaša očekivanja. Prvi puta u povijesti je netko dobio jednoglasnu podršku svih županija, to mi je velika čast – zaključio je Kustić.

Za prvog dopredsjednika HNS-a izabran je Ante Vučemilović-Šimunović, a uz njega dopredsjednici HNS-a još su Damir Mišković, Slavko Prišćan, Nenad Črnko i Mario Smodlaka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba