Nastup 65 posada iz sedam europskih zemalja na 160 kilometara dugoj stazi

ODRŽAVA SE JUBILARNI 10. INA RALLY KUMROVEC – ZAGORSKA SELA: “Imamo dobru gastronomsku ponudu i zabavni program, siguran sam da će posjetitelji na kraju dana biti puni dojmova“

Objavljeno: 04.09.2021. Metropolitan

U Termama Tuhelj u petak je započelo 10. jubilarno izdanje INA Rallyja Kumrovec. Prvog dana natjecanja vožena su dva brzinska ispita, a nakon njih najbrža je bila austrijska posada Hermann Neubauer/Bernhard Ettel u Ford Fiesti Rally2 s vremenom 4:26,1. Na drugom su mjestu bili Mađari Antal Kovacs/Gergely Istovics u Ford Fiesti R5, s vremenom 4:35,3, dok je treća bila austrijska posada u sastavu Peter Eibisberger/Claudia Maier u Ford Fiesti Rally2, s vremenom 4:35,8. Najbolje plasiranu hrvatsku posadu činili su Juraj Šebalj i Ivan Pogačić iz AKK Sveta Nedjelja, koji voze Mitshubishi Lancer EVO X.  Oni su bili šesti s vremenom 4:40,2.

Nakon odrađena prva dva brzinska ispita, danas se vozi preostalih šest i to po Kumrovcu i Zagorskim Selima. Od prijavljenih 68 posada, pravo nastupa ostvarilo je njih 65.

Na ceremonijalnom startu u Starom selu Kumrovec okupljene natjecatelje i posjetitelje pozdravio je direktor natjecanja Željko Štefanić.

WRC natjecanje

– Zahvalio bih Krapinsko – zagorskoj županiji te općinama Kumrovec i Zagorska Sela, koje zaista proteklih deset godina s nama žive i rade ovaj projekt. Hvala vam na tome doprinosu, a hvala i svim našim donatorima i sponzorima. Hvala natjecateljima koji sve ove godine dolaze na ovo natjecanje, imamo ih ove godine iz sedam zemalja, što je pokazatelj da smo se etablirali na karti Europe. Želim svima puno uspjeha, sretan dolazak ponovno ovdje oko 18 sati – poručio je Štefanić.

U Kumrovcu je i Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza.

– Nekoliko mjeseci nakon WRC-a, kojeg ne bi bilo bez Delta Sporta, Zagorja, Kumrovca i Zagorskih Sela, ponovno smo ovdje. Imali smo jako dobar WRC, a Rally Kumrovec svake je godine korak više i baš je gušt doći ovamo, pa i u ovom drugačijem terminu. Ovo je vrlo važan događaj za hrvatski auto sport, koji doprinosi lokalnoj i široj ekonomiji – poručio je Štetner, pa poseban pozdrav uputio Niki Puliću, koji je nakon teške borbe s koronavirusom, zbog koje je morao i propustiti prvo izdanje WRC Croatia Rallyja, odlučio nastupiti na INA Rallyju Kumrovec.

Podsjetimo, Rally Kumrovec uvijek je otvarao domaću sezonu, no, ove je godine zbog WRC natjecanja Croatia Rally pomaknut na rujan. Upravo u Kumrovcu održano je finale Croatia Rallyja – Powerstage.

– Imamo jedan prekrasan dan, a kroz protekle godine pratile su nas sve moguće vremenske prilike na ovoj prekrasnoj predstavi koja puno znači za naše općine. Želim svima dobru vožnju, dobre rezultate, da se svi sretno vratite do cilja, da vam slike Kumrovca i Zagorskih Sela ostanu u dugom sjećanju i da se vidimo i sljedeće godine – istaknula je načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec – Jurak, a dobrodošlicu natjecateljima u ‘najpoznatije selo na svijetu’ poželio je i načelnik Kumrovca Robert Šplajt.

Čestitka predsjednika

– Želim svima da se dobro provedu ovdje u Kumrovcu, opremili smo se dobrom gastronomskom ponudom, tu je i zabavni program te sam siguran da će naši posjetitelji biti puni dojmova na kraju današnjeg dana. Natjecateljima želim puno sreće, da svi završe utrku i da daju najbolje od sebe – zaključio je Šplajt.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar na INA Rallyju bio je u ulozi izaslanika predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

– Prenosim čestitku predsjednika Zorana Milanovića članovima Delta Sporta na sjajnoj organizaciji u proteklih deset godina. Pokazali ste da ljubav prema auto sportu i entuzijazam mogu dovesti do svjetskog rallyja ovdje u Hrvatskoj, što je malo tko očekivao. Predsjednik Milanović daje punu podršku rallyju u Kumrovcu i sigurno će posjetiti jedno od budućih izdanja. A u Krapinsko – zagorskoj županiji i dalje ćete imati partnera koji će vas podupirati – rekao je Kolar. Ukupna dužina itinerera 10. INA Kumrovec Rallyja iznosi 161,48 kilometara, od čega 76,09 kilometra otpada na brzinske ispite, a trasa je i ove godine ista i vozačima dobro poznata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba