NAJAVLJENO NOVO IZDANJE LEGENDARNE “KUTIJE ŠIBICA“

NAJVEĆI TURNIR U REGIJI: “Kutija je kvartovski turnir, ali veselimo se i brojnim prijavama ekipa iz okolice Zagreba, cijele Hrvatske, ali i inozemstva“

Objavljeno: 26.10.2022. Metropolitan

U utorak je na konferenciji za medije održanoj u Domu sportova najavljeno novo 51. izdanje Malonogometnog turnira Kutija šibica 2022. powered by Coca-Cola.  Turnir, koji je uz Zlatnu piruetu i Hanžekovićev memorijal jedan od tri najdugovječnija sportska događaja u gradu Zagrebu što su dosegnula brojku od 50 izdanja, najavili su Milan Pavelić, pročelnik za sport i mlade, ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima Kosta Kostanjević ujedno i predsjednik organizacijskog odbora, Boro Stipić, voditelj projekta MNT Kutija šibica, tajnik Zagrebačkog nogometnog saveza Davor Blašković te veteran Kutije i šesterostruki osvajač turnira Korab Morina.

-Prošle godine je bio nogometni spektakl u Domu sportova i očekujemo da se tako nastavi i ove godine – najavio je Milan Pavelić na samom početku konferencije dodajući da očekuje isti broj prijava kao i prethodnih godina te je izrazio nadu da će Kutija potrajati još barem pola stoljeća.

Ravnatelj Ustanove Kosta Kostanjević otkrio je detalje o predstojećoj Kutiji pa je tako rečeno da u srijedu 2. studenoga službeno počinju prijave za 51. po redu izdanje kultnog malonogometnog turnira Kutija šibica 2022. koji će se održati od 26. studenoga do 29. prosinca.

Poticanje studentskog sporta

-Kutija je kvartovski turnir, ali mi se veselimo i brojnim prijavama ekipa iz okolice Zagreba, kao i cijele Hrvatske, ali i iz inozemstva što potvrđuje da je Kutija najveći turnir u regiji. Među novostima ovogodišnjeg izdanja je poziv fakultetskim malonogometnim ekipama na besplatnu prijavu za Kutiju a s ciljem poticanja studentskog sporta – istaknuo je Kostanjević.

Boro Stipić je naglasio:

-Ovih 50 godina mijenjale su se lopte, pravila, trendovi, broj prijavljenih ekipa je rastao i padao,  bio je rat, bila je korona ali Kutija ostaje zauvijek – rekao je, dok je Davor Blašković poručio kako “Kutija ima veliko značenje ne samo za Zagreb nego za cijelu Hrvatsku i šire“ izražavajući uvjerenje da će i ovogodišnje izdanje biti vrhunsko kao i sva do sada.

Na kraju je o Kutiji emotivno govorio i proslavljeni malonogometaš Korab Morina koji je već šest puta osvajao turnir.

-Kutija šibica je meni donijela jako puno kako u sportskom tako i u poslovnom planu te mi je otvarala mnoga vrata pa tako i danas svoje učenike odgajam da se prijavljuju na turnir – rekao je Morina dodavši kako na ovogodišnje izdanje stiže po novi naslov s “dream team“ ekipom kako bi ispunio obećanje dano preminulom prijatelju Matiji Caparu, koji je i sam bio legenda turnira, a s kojim je imao dogovor da osvoje onoliki broj veteranskih turnira koliko su osvojili seniorskih.

2. studenoga

Uz 51. seniorski turnir igrati će se i 15. veteranski turnir te 6. turnir žena, a ukupni nagradni fond turnira iznosi 170.000 kuna uz uobičajene pehare, medalje i sponzorske darove. Službeni početak prijava je u srijedu 2. studenoga, a završetak 10. studenoga. Prijave će biti moguće na web stranici Kutije šibica te direktno u Domu sportova. Cijena kotizacije za seniorski i veteranski turnir je 1000 kuna, dok za turnir žena iznosi 200 kuna. Seniorski i veteranski turnir se igraju loptom veličine broj 5 s reduciranim  odskokom dok se turnir žena igra s loptom veličine 4.

Izvlačenje parova predviđeno je za 16. studenoga nakon čega slijede dvoboji na četiri lokacije – dvorani 2  Doma sportova, SD Boško Božić Pepsi, SD Sutinska vrela i SD Dubrava. Uzbudljiva završnica turnira  već tradicionalno započinje na Štefanje, a 29. prosinca bit će poznat i pobjednik 51. izdanja najvećeg malonogometnog turnira u regiji uz izravan televizijski prijenos na HTV-u.  Cijena pojedinačne karte iznosi 20 kuna za sve utakmice, a moguće je kupiti i paket ulaznica za četvrtfinale, polufinale i finale po cijeni od 75 kuna ili pojedinačne  ulaznice za polufinale i finale po cijeni od 30 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba